Connect with us

Oh! Media

Syed Saddiq Dikepung Gangster, Terpaksa Lari Panjat Pagar Untuk Selamatkan Diri!

Umum

Syed Saddiq Dikepung Gangster, Terpaksa Lari Panjat Pagar Untuk Selamatkan Diri!

Sumber gambar dari CempedakCheese

Semalam Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq mendedahkan di laman Instagram milik beliau menyatakan bahawa beliau telah diserang oleh sekumpulan individu dengan anggaran seramai 200 orang ketika sedang berkumpul dengan Armada Johor untuk duduk dan sembang santai bersama.

ADVERTISEMENT

Malam ini, saya dan Armada Johor berkumpul di Ulu Tiram, Johor. Kami rancang untuk duduk semeja, sembang santai dan bersatu hati. Keluarga Srikandi dan Bahagian juga ada yang turut hadir. Ini rancangan asalnya lah. Tapi,malam ini diganggu oleh sekumpulan individu (sekitar 200 lebih orang) yang datang tidak dijemput. Mereka semua berdiri keliling berpakaian hitam datang ke majlis kami. Gangster dan tidak hormat orang. Mereka semua berdiri mengepung tempat makan kami, sergah dan langgar semua tetamu yang hadir. Mereka laung dan pekik macam-macam kata-kata kesat. Ibu bapa saya juga jadi saksi malam ini. Ini apa? Ada anak-anak kecil, wanita di dalam majlis. Paling teruk, mereka sergah supaya menteri minta maaf kepada TMJ, kalau mahu pulang dari majlis. Apa yang berlaku, saya pun tak tahu. Yang saya tahu, ini biadap dan kurang ajar. Apa salah saya? Saya berkhidmat untuk rakyat. Lebih teruk, keselamatan semua yang hadir. Bayangkan dikepung lebih 200 orang individu lagak seperti gangster. Saya sendiri, YB Rafiq, YB Mazlan dan lain terpaksa lari guna jalan tikus dan lompat pagar. Lari seperti orang salah. Terima kasih Armada Johor. Terima kasih Bersatu Johor. Malam ini adalah malam keluarga Armada dan Bersatu. Saya tak akan maafkan kumpulan yang biadap ini. Saya ingin ingatkan kepada mereka yang di sebalik tabir, Malaysia ini ada undang-undang, ada polis dan mahkamah. Tidak ada sesiapa yang lebih tinggi dari perlembagaan. Baik saya atau orang lain. No one is above the rule of law. Ini Malaysia. Malaysia, milik semua.
A post shared by Syed Saddiq (@syedsaddiq) onMenurut Syed Saddiq, dia bersama yang lain dikepung, berdiri sekeliling sambil memakai serba hitam. Tambahnya, kumpulan berkenaan mengepung lalu mengeluarkan kata-kata kesat terhadap beliau dan Armada Johor. Dakwanya lagi, ibubapanya menjadi saksi kepada insiden berkenaan.

Ada diantara kumpulan berkenaan meminta Syed Saddiq minta maaf kepada TMJ sekiranya mahu selamat. Turut menambah, beliau serta beberapa lagi ahli Armada, YB Rafiq dan YB Mazlan terpaksa melarikan diri menggunakan jalan tikus serta melompat pagar.

Beliau turut menegaskan, beliau tidak akan memaafkan tindakan individu berkenaan dan mengingatkan kepada mereka yang dalang kepada insiden ini bahawa negara ini punya undang-undang. Tambahnya lagi, tiada siapa yang lebih tinggi dari perlembagaan.

Sumber: Instagram Syed Saddiq

+Baca respon pembaca Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas