Connect with us

Oh! Media

Skuad Harimau Malaya Dinasihatkan Agar Tidak Buat Kesilapan Esok

Umum

Skuad Harimau Malaya Dinasihatkan Agar Tidak Buat Kesilapan Esok

Ketua Jurulatih pasukan Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe melihat aksi final kedua yang akan berlangsung esok di Stadium My Dinh jelas menunjukkan tugas berat menanti anak buah Cheng Hoe yang turut perlu mencari sekurang-kurangnya dua jaringan di Hanoi serta bolos tidak melebihi dua jaringan sekiranya gagal mencapai kemenangan dalam 90 minit masa permainan pada perlawanan malam esok.

Pada sidang media pra-perlawanan hari ini, Cheng Hoe yang berbaju kelabu kelihatan tenang dan tidak panik dalam menjawab satu per satu soalan daripada media Vietnam dan Malaysia serta menyuarakan keyakinan bahawa pemainnya dalam keadaan bersedia jika diturunkan kecuali pertahanan kiri Nazirul Naim Che Hashim yang mengalami kecederaan pangkal peha

“Saya yakin dengan semua pemain, mereka sangat bermotivasi untuk menghadapi perlawanan malam esok.

“Bermain di hadapan penyokong lawan adalah perkara yang sangat berbeza. Namun, kami mempunyai pengalaman bermain di luar negara serta mempunyai keputusan yang baik,” katanya pada sidang media berkenaan.

Tan Cheng Hoe turut menggesa barisan pemainnya agar tidak mengulangi kesilapan yang melepaskan gol awal kepada Vietnam seperti yang terjadi dalam dua perlawanan sebelum ini di peringkat kumpulan dan dalam aksi final pertama.

“Kami perlu lebih berhati-hati setiap gerakan serangan yang dimulakan oleh Vietnam.

“Apa yang penting, semua pemain harus “enjoy” dan menikmati suasana perlawanan akhir itu dan bermain dengan tanpa tekanan,” katanya.

Malaysia berpeluang merangkul kejuaraan kali kedua Piala AFF Suzuki sekiranya berjaya menundukkan Vietnam, malam esok.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top