Connect with us

Oh! Media

Six Flags Dan Universal Dikatakan Bakal Ganti Fox Genting?

Umum

Six Flags Dan Universal Dikatakan Bakal Ganti Fox Genting?

Akibat pembatalan taman tema jenama 20th Century Fox di Genting, kini dikatakan dua syarkat baharu akan mengambil alih projek itu. Dua nama besar iaitum Universal dan Six Flags dikhabarkan akan mengambil alih untuk mengwujudkan taman tema ikonik di Genting.

Akan tetapi, perkara tersebut belum diketahui kebenarannya dan jika Universal mengambil alih projek tersebut, ianya bukan sesuatu yang mengejutkan. Untuk pengetahuan anda, Universal Studios Singapore dimiliki dan dikendalikan oleh Genting.

Malah, sekiranya Genting mahu bekerjasama dengan Six Flags, ia juga mungkin bukan satu perkara yang mengejutkan kerana kredibiliti yang Six Flags dalam membawa masuk permainan yang laju dan mencabar ke Malaysia. Six Flags merupakan syarikat taman tema dari Amerika Syarikat dan merupakan syarikat taman tema terbesar di dunia.

Sememangnya projek ini telah lama dinantikan oleh semua rakyat Malaysia kerana ia telah lama terbengkalai. Apa agaknya penyudah kepadda masalah ini? Harap ia tidak mendecewakan kali ini.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top