Connect with us

Oh! Media

Seorang “Majistret” Telah Memperdaya Seorang Peniaga Pasar Malam, Alami Kerugian RM12,500!

Umum

Seorang “Majistret” Telah Memperdaya Seorang Peniaga Pasar Malam, Alami Kerugian RM12,500!

Sumber dari Google

Akibat diperdaya oleh seorang wanita yang menngaku sebagai “majistret” seorang peniaga mengalami kerugian sebanyak Rm12,500.

Peniaga pasar malam berkenaan mendakwa bahawa dia telah dihubungi oleh “majistret” berkenaan melalui panggilan telefon. Perempuan yang mendakwa dirinya “majistret” itu telah memaklumkan kepada mangsa bahawa mangsa mempunyai tunggakan kad kredit sebanyak RM10,000.

Suspek berkenaan meminta mangsa memasukkan baki wang yang ada dalam akaun bank suspek, atas nama Muhammad Syafian Mohd yang berjumlah RM12,500. Selepas memaklumkan bahawa mangsa telah memasukkan duit berkenaan, suspek telah bertindak memutuskan talian telefon.

Dipetik dari Sinar Harian, tidak melayan panggilan telefon yang meragukan daripada individu tidak dikenali kerana pihak polis atau agensi kerajaan tidak pernah meminta individu memasukkan wang atau bayaran melalui mesin ATM untuk bayaran ke akaun peribadi tertentu.

Sumber : Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Travel


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top