Connect with us

Oh! Media

Salah Terlepas Dari Digantung 2 Perlawanan

Umum

Salah Terlepas Dari Digantung 2 Perlawanan

Mohamed Salah yang merupakan penyerang sensasi pasukan Liverpoil tidak berdepan tindakan daripada Persatuan Bolasepak Inggeris (FA) susulan insiden yang melihat Salah didapati rebah dengan mudah bagi mendapatkan penalti selepas bahunya disentuh pertahanan Newcastle, Paul Dummett dan bos Magpies Rafael Benitez melabel penalti itu sebagai kesilapan.

Pada perlawanan itu, Liverpool berjaya menewaskan Newcastle 4-0 dan penalti yang dimiliki Salah dilihat sebagai satu kesalahan.

Keputusan itu juga bermakna pemain kelahiran Mesir itu boleh disenaraikan Reds bagi perlawanan Liga Perdana penting menentang Arsenal dan Manchester City selepas ini.

Begitupun, FA mengesahkan insiden pada babak kedua itu tidak menyalahi peraturan badan induk itu dan tidak boleh didakwa atas tuduhan cuba menipu pegawai perlawanan.

Salah sebelum ini berisiko untuk dikenakan penggantungan dua perlawanan atas tuduhan sengaja merebahkan badan tetapi dia kini bebas untuk diturunkan bagi aksi penting menentang Gunners, awal pagi Ahad ini selain penyandang juara, City.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top