Connect with us

Oh! Media

Petugas Viral Campak Air Zam-Zam Digantung Tugas

Umum

Petugas Viral Campak Air Zam-Zam Digantung Tugas

Baru-baru ini telah tersebar satu video yang menunjukkan seorang petugas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) menguruskan bagasi penumpang dipercayai air zam-zam secara kasar.

Kesan dari video itu, ia telah menaikkan kemarahan netizen dan ia tidak sepatutnya dilakukan sebegitu walau apa alasan sekalipun.

Walaubagaimanapun, satu kenyataan media telah dibuat dan Pos Malaysia telah mengesahkan bahawa petugas yang terlibat dalam insiden berkenaan merupakan stafnya daripada Pos Aviation.

”Siasatan awal mendapati bahawa punca utama insiden tersebut adalah disebabkan kesesakkan teruk di bahagian karusel bagasi dan perlakuan tersebut sebenarnya dibuat bagi mempercepatkan proses muat turun kotak tersebut,” kata Pos Malaysia.

Bagaimanapun, Pos Malaysia memaklumkan bahawa stafnya yang terlibat dalam insiden berkenaan sudahpun digantung tugas yang tidak dinyatakan tempohnya.

”Kami amat mengambil berat tentang pengendalian barangan pelanggan dan tindakan susulan akan diambil setelah siasatan selesai dijalankan.

”Pos Aviation bertekad untuk memastikan kualiti perkhidmatan kami berada di tahap tertinggi dari segi kerja, etika profesional dan khidmat pelanggan yang dituntut dalam industri,” kata kenyataan itu lagi.

Pos Malaysia turut memohon maaf kepada semua pihak yang terjejas akibat insiden terpencil tersebut.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top