Connect with us

Oh! Media

Penindasan Terhadap Etnik Uighur, Ini Yang Berlaku Keatas Seorang Lelaki Selepas Dilepaskan Dari Kem Tahanan!

Umum

Penindasan Terhadap Etnik Uighur, Ini Yang Berlaku Keatas Seorang Lelaki Selepas Dilepaskan Dari Kem Tahanan!

Sumber gambar dari Google

Tiada apa yang boleh kita lakukan selain terus berdoa untuk keselamatan dan kesejahteraan saudara-saudara Islam kita, etnik Rohingya, Myanmar dan Uighur, China. Begitu bencinya mereka dengan kita hanya tidak mengikut cara hidup dan menyembah berhala seperti mereka, ramai saudara seagama kita disana dibunuh.

ADVERTISEMENT

Ada juga yang Ohmedia baca, mereka disiksa hidup-hidup sehingga trauma dan ada juga di brainwash. Itulah yang berlaku keatas seorang lelaki yang beretnik Uighur yang telah dilepaskan dari kem tahanan. Hampir 3 juta muslim ditahan di kem tahanan.

Ketika disambut, lelaki berkenaan dilihat seperti tidak mengenali ahli keluarganya sendiri. Beliau juga di lihat seperti takut akan susasan sekeliling. Ini memberi gambaran jelas bahawa beliau mungkin telah disiksa dengan begitu teruk sehingga trauma dan di brainwash.

Baru-baru ini, seorang bintang bola sepak Jerman, Mesut Ozil telah bersuara mengenai hal ini di Twitter, kesannya, kerajaan China telah menarik balik siaran langsung perlawanan antara Arsenal dan Manchester City dari siarkan di negara berkenaan. Apa-apapun, semoga mereka disana tabah dan cekal.

Sumber :Twitter StanceGrounded

+Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh YoutubeComments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas