Connect with us

Oh! Media

Pengasas Dnars Skincare Meninggal Dunia Dalam Kemalangan. Arwah Dalam Perjalanan Untuk Menginfakkan Hartanya.

Umum

Pengasas Dnars Skincare Meninggal Dunia Dalam Kemalangan. Arwah Dalam Perjalanan Untuk Menginfakkan Hartanya.

Berita yang amat menyedihkan dan mengejutkan untuk seluruh rakyat Malaysia hari ni apabila usahawan kosmetik terkenal yang juga seorang ikon perniagaan berjaya, Faziani Rohban Ahmad, 40 yang juga pengasas produk kecantikan jenama Dnars Skincare maut di Patani, Thailand.

ADVERTISEMENT

Arwah yang menaiki kereta jenis Toyota Estima telah terlibat di dalam sebuah kemalangan jalanraya di Patani lebih kurang jam 10:30 pagi tadi. Suaminya Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 42, cuma mengalami kecederaan.

Baru 3 hari pulang dari menunaikan umrah di Makkah , kemudian berbuka puasa bersama anak yatim di Jakarta, seterusnya dalam perjalanan memberi sumbangan di Thailand, tiba tiba terlibat kemalangan dan meninggal dunia pada bulan Ramadhan. Subhanallah 

Adiknya, Faizol Rohban Ahmad berkata, kejadian itu diketahuinya selepas menerima panggilan daripada abang iparnya.

“Saya mengetahui kemalangan itu apabila dihubungi abang ipar, dia maklum kakak cedera teruk. Setengah jam selepas itu, dia maklum bahawa kakak sudah meninggal dunia,” katanya.

Tambahnya, kakaknya keluar dari rumah di Kampung Paloh pada pukul 8 pagi tadi bersama suaminya. Dikhabarkan yang arwah ke Patani Thailand dalam usahanya untuk menginfakkan hartanya kepada sekolah pondok, anak-anak yatim dan fakir miskin di sana sempena bulan Ramadan ini.

Mayat Faziani dibawa ke Hospital Pattani, Thailand. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Ke Atas