Connect with us

Oh! Media

Keadaan Terkini Nur Syafiqa Mangsa Rompak & Toreh Kini Pulang Ke Rumah

Umum

Keadaan Terkini Nur Syafiqa Mangsa Rompak & Toreh Kini Pulang Ke Rumah

Satu Malaysia mungkin dah tahu kisah tentang apa yang terjadi di Pasir Puteh baru-baru ini apabila seorang anak gadis, Nur Syafiqah yang terselamat dari dirogol namun perompak dengan niat sengaja menoreh muka anak gadis kelahiran Pantai Timur ini. Nur Syafiqa dan ibunya dikejarkan ke Hospital Tengku Anis untuk mendapatkan rawatan.

ADVERTISEMENT

Seterusnya, tunang kepada Nur Syafiqa membuat kenyataan untuk terus berjanji kekal setia dan meneruskan pernikahannya tidak kira apa sahaja yang terjadi kepada tunangnya itu.

Pagi ini Nur Syafiqa dan ibunya sudahpun pulang ke kediaman di Sri Aman 3, Pasir Puteh. Walaupun semua orang tahu dia menahan kesakitan yang amat, namun dia masih mampu tersenyum kepada pengunjung yang hadir. MasyaAllah, kuat semangat anak gadis ini.

Biro Kebajikan UMNO sempat berkunjung ke kediaman mangsa dan berkongsi pengalaman berikut;

“Saya pagi ni di Pasir Puteh kelantan. Melawat Nur Syafiqah mangsa samun yg ditoreh mukanya kelmarin. Menyampaikan sumbangan dari Biro Kebajikan UMNO Msia. YA Allah kuat semangat dia.. masih mampu senyum walaupun kami tahu sakit yang amat… berkesempatan jumpa yahnya… dan tunangnya.

Insyaallah…semoga dia cepat sembuh dan dipulihlan traumanya. Terima kasih Puteri UMNO Kelantan, Pu3 Bhgn Pasir Puteh , YB K.Bhgn dan semua shbt di sini.”

Berikut adalah gambar terkini Nur Syafiqa di kediamannya;

HUSM juga membuat kenyataan untuk membantu sepenuhnya merawat wajah Nur Syafiqah. Alhamdulillah ramai yang sayangkan gadis menjadi mangsa kerakusan nafsu jahat manusia ini.

Kami doakan moga Nur Syafiqa segera sembuh dan kembali menjalani kehidupan seperti sediakala. Kita juga berharap agar pihak Polis dapat segera membawa perompak kejam yang bertanggungjawab ke muka pengadilan secepat yang mungkin.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas