Connect with us

Oh! Media

Netflix Akan Menaikkan Lagi 18 Peratus Harga Bagi Setiap Peringkat

Umum

Netflix Akan Menaikkan Lagi 18 Peratus Harga Bagi Setiap Peringkat

Ini mungkin satu info yang amat baik untuk bakal pengguna Netflix. Seperti yang kita tahu, Netflix merupakan sebuah platform di mana menyediakan pelbagai drama, bersiri dan filem yang hanya dibuat khas untuk pelanggannya dan ia termasuklah siri Marvel yang lain.

Oleh itu, dalam satu kenyataan, pihak Netflix sekali lagi akan menaikkan harga untuk semua peringkat langganannya sebanyak 18%. Kenaikan ini dikatakan kerana pihak mereka ingin meneruskan pelaburan untuk rancangan hiburan yang lebih hebat dan meningkatkan lagi keseluruhan kualiti Netflix.

Jika sebelum ini pengguna hanya perlu membayar RM45.23 sebulan untuk Pelan Standard namun kini pengguna perlu membayar sebanyak RM53.46 sebulan untuk pelan tersebut manakala definisi ‘Basic Plan’ akan meningkat dari RM32.88 sehingga RM36.99 dan Pelan Premium pula dari RM57.57 ke RM65.80 pada kali ini.

Walaubagaimanapun, kenaikan ini hanya melibatkan kepada pelanggan baharu dan bagi pelanggan sedia ada akan diadakan tiga bulan lagi.

Persolannya adakah Netflix Malaysia juga akan terkesan dengan kenaikan ini? Kerana buat masa ini, ia hanya akan dikenakan kepada pelanggan di Amerika Syarikat.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top