Connect with us

Oh! Media

Lagi Kes Ibu Buat Laporan Polis Kerana Anaknya Di Denda Oleh Guru!

Umum

Lagi Kes Ibu Buat Laporan Polis Kerana Anaknya Di Denda Oleh Guru!

Seorang ibu membuat dua laporan polis kerana berang dengan tindakan seorang guru yang mendenda anaknya menulis perkataan sama sebanyak 50 kali kerana gagal menyiapkan kerja rumah.
Laporan polis pertama dilakukan pada 3 Julai lalu, ibu berkenaan mendakwa anaknya dirotan pada tangan oleh guru tersebut kerana tidak menyiapkan tugasan mata pelajaran sains.

Laporan polis Selasa lalu kerana mendakwa guru berkenaan telah menukar hukuman rotan kepada denda menulis perkataan sama sebanyak 50 kali terhadap anaknya yang juga murid tahun lima sebuah sekolah di Sepang, Selangor.
Salah seorang murid perempuan mengadu kepada ibunya mengenai perkara itu. Berang dengan perkara itu, si ibu terus menghubungi Guru Besar sekolah tersebut untuk menuntut penjelasan.
Guru besar yang tiada di sekolah atas urusan penting, dituduh enggan berjumpa dengannya.

ibu murid berkenaan mamnjang perkara ini hingga ke pengetahuan Menteri Pendidikan. Ini menyebabkan guru besar memohon maaf atas perkara berkenaan namun diendahkan.

Warganet mengecam tindakan ibu murid berkenaan yang dianggap “sedang merosakkan” masa depan anaknya. Rata-rata mereka mula memberi sokongan kepada guru berkenaan.
Sumber: New Malaysian Post+ Baca respon pembaca di Oh! Media.

Oh! Makan


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top