Connect with us

Oh! Media

Kopi Ais Mampu Hilangkan Sakit Gastrik

Oh! Lifestyle

Kopi Ais Mampu Hilangkan Sakit Gastrik

Kajian mendapati kopi ais mampu untuk mengurangkan sakit gastrik. Oleh yang demikian, kopi ais sesuai diminum oleh pesakit yang sedang mengalami kembung perut atau gastrik. Walaupun ada segelintir orang merasakan kopi tidak baik untuk kesihatan, namun minuman ini tetap ada manfaat untuk tubuh badan kita.

Untuk pengetahuan korang, kopi ais mempunyai asid yang lebih rendah berbanding kopi panas. Pesakit gastrik juga akan rasa selesa ketika minum kerana ais akan kurangkan rasa pekat pada kopi tersebut. Pastikan semasa minum kopi perut korang tidak kosong kerana asid dalam perut akan keluar dengan lebih banyak.

Kesimpulannya, tiada masalah untuk korang minum kopi ais pada setiap hari kerana ia mampu untuk kurangkan sakit gastrik. Pastikan pengambilan kopi tersebut satu atau dua jam selepas makan.

OHMEDIA : WALAUPUN KOPI MEMPUNYAI KEBAIKAN TERSENDIRI, KITA TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MINUM SECARA BERLEBIHAN KERANA BOLEH MEMBERI KESAN YANG TIDAK BAIK PADA BADAN

+ Baca respon pembaca kopi ais mampu hilangkan sakit gastrik di Facebook Oh! Media

Selain menulis, Nizar juga merupakan seorang pelakon & pengacara. Beliau juga sebahagian dari team yang menjalankan media sosial bagi penjenamaan Oh! Media ini.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Trending

ITTIFY

To Top