Connect with us

Oh! Media

Jurulatih Renang Dari Poland Kizierowski Tarik Diri Untuk Ke Malaysia

Umum

Jurulatih Renang Dari Poland Kizierowski Tarik Diri Untuk Ke Malaysia

Seorang jurulatih renang dari Poland iaitu Kizierowski membuat pusingan U apabila menarik diri untuk menjadi ketua jurulatih renang Malaysia yang bakal memulakan tugas selepas raya cina ini.

Keputusan ini dibuat selepas Kizierowski yang berpengalaman melatih skuad renang Sepanyol telah memuat naik status Facebook miliknya dan mengesahka keputusan untuk tidak menerima pelawaan Kesatuan Renang Amatur Malaysia, ASUM atas alasan polisi Malaysia berhubung larangan atlet Israel memasuki negara ini.

“Semalam (23 Januari) saya menerima tawaran menarik untuk menjadi jurulatih renang Malaysia. Antara alasan peribadi, saya menolaknya adalah kerana kenyataan terbaru dibuat ahli politik Malaysia berhubung tindakan tidak membenarkan atlet Israel memasuki negara itu bagi menyertai Kejohanan Renang Para Dunia 2019.

“Tiada tempat dalam sukan untuk perkara sebegitu. Saya juga ingin berterima kasih kepada komuniti Malaysia yang menunjukkan kepercayaan dan memberi peluang kepada saya,” katanya.

Ini bermakna, badan induk itu mungkin terpaksa membuat rombakan dengan menaikkan pangkat Chris Martin yang awalnya akan dibawa masuk sebagai jurulatih pembangunan kepada posisi utama selaku ketua jurulatih skuad senior.

Dalam masa yang sama, kebanyakan rakyat Malaysia yang digelar ‘tentera bawang’ telah menyerang facecook milik Kizierowski dan mununjukkan sokongan terhadap Plaestin.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top