Connect with us

Oh! Media

Influennza A Telah Merebak Di Cyberjaya Dan Klang.

Umum

Influennza A Telah Merebak Di Cyberjaya Dan Klang.

Macam-macam penyakit yang bahaya dan pelik sekarang ni kan. Baru-baru ni Pengarah Kesihatan Selangor Dr Sha’ari Ngadiman ada mengatakan wabak pertama yang dikesan positif adalah di Sekolah Kebangsaan Cyberjaya yang telah melibatkan seorang guru dan 20 orang murid. Semua yang terlibat yang mengalami demam, batuk dan selesema telah disahkan positif influenza A.

ADVERTISEMENT

Ohmedia jugak difahamkan wabak itu jugak berada di Klang yang membabitkan dua orang adik-beradik. Salah seorang daripada mereka telah dirawat di hospital dan dikatakan stabil. Jangkitan ni senang berlaku, lagi-lagi bile berada di tempat yang ade ramai orang macam sekolah,tempat kerja tertutup dan institusi latihan.

Tapi jangan pulak korang amik kesempatan tak nak pergi sekolah or tempat kerja disebabkan hal ni. Kecuali kalau betul-betul dah darurat okay! Buat masa sekarang ni, wabak itu masih dalam keadaan terkawal dan tiada penutupan sekolah dilakukan di Selangor.

Pesanan sayang dari Ohmedia, korang kena sentiasa jaga kesihatan diri, minum air kosong secukupnya dan elakkan berada di kawasan yang ramai orang atau sentiasa memakai penutup hidung dan mulut. Take care guys!

Sumber: malaysiakini

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh Youtube

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas