Connect with us

Oh! Media

Huawei Umum 50% Diskaun Bermula Hari Ini Selepas Bebas Dari Sekatan

Umum

Huawei Umum 50% Diskaun Bermula Hari Ini Selepas Bebas Dari Sekatan

Selepas terbebas dari sekatan perdagangan Amerika Syarikat, Huawei bertindak umum berita baik kepada penggunannya apabila menawarkan diskaun mencecah 50 peratus.
Buktinya, Huawei Malaysia telah mengumumkan jualan diskaun sehingga 50% kepada pembeli yang membuat pembelian secara atas talian menerusi laman rasmi Huawei Malaysia. Namun, syarikat itu tidak memperincikan produk apakah yang terlibat dalam tawaran diskaun berkenaan.
Pihak pentadbiran Trump secara rasminya telah menarik balik sekatan yang dikenakan oleh A.S ke atas Huawei selepas perjumpaan antara Presiden Trump dengan Presiden China, Xi Jinping sempena Sidang Kemuncak G20 yand dihoskan oleh Osaka, Jepun.
‘U-turn’ yang diambil oleh AS ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Google mengatakan jika Huawei membina sistem operasi mereka sendiri, ia akan lebih mengancam dan membahayakan sekuriti negara. Dengan berita ini, bermakna semua peranti Huawei dan Honor berlandaskan sistem operasi Android diteruskan penggunaan dan pembinaannya seperti biasa.
Sumber: New Malaysian Post

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Facebook Oh! Media


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top