Connect with us

Oh! Media

Harimau Malaya Naik Dua Anak Tangga Dalam Ranking FIFA

Umum

Harimau Malaya Naik Dua Anak Tangga Dalam Ranking FIFA

Kedudukan pasukan bola sepak negara meningkat naik sebanyak dua anak tangga seperti yang dikeluarkan oleh badan induk bola sepak dunia, FIFA pada hari ini.

Sebelum ini, Harimau Malaya berada pada kedudukan tangga ke-169 dunia. Peningkatan ini bermakna pasukan negara menduduki tangga ke-167 dunia, sekaligus meneruskan rentak positif pasukan negara di dalam kedudukan tersebut sejak beberapa bulan yang lalu.

Pasukan negara yang berada di bawah bimbingan Ketua Jurulatih, Tan Cheng Hoe berada di kedudukan ke-175 dunia pada Januari lalu, merekodkan peningkatan ke kedudukan ke-171 dunia pada Mei sebelum terus melakar peningkatan pada Oktober dan November.

Malaysia yang kini mengumpul 984 mata terkumpul setakat ini turut mengumpul 10 mata sepanjang tempoh tersebut hasil keputusan positif dalam beberapa perlawanan antarabangsa sepanjang bulan ini.

Manakala Indonesia dan Singapura kekal di kedudukan ke-160 dan ke-165, walaupun prestasi kedua-dua negara di kejohanan serantau baru-baru ini agak mengecewakan.

 + Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top