Connect with us

Oh! Media

Aplikasi Tik Tok Kini Tersedia Feature Family Safety Mode?

Umum

Aplikasi Tik Tok Kini Tersedia Feature Family Safety Mode?

Sumber gambar dari CNet

Syarikat aplikasi Tik Tok memahami bagaimana senangnya kita membuang masa dengan menonton video terutamanya pada aplikasi milik mereka oleh anak-anak. Oleh yang demikian, syarikat ini telah hadir dengan inisiatif dengan memperkenalkan satu feature yang baru dimana ibubapa boleh mengawal anak-anak dari menggunakan aplikasi berkenaan.

ADVERTISEMENT

Feature berkenaan dipanggil sebagai Family Safety Mode, dimana selain mengawal penggunaannya oleh anak-anak mereka, ia juga bertujuan untuk menggalakkan pengguna untuk menbangunkan hubungan yang sihat dengan aplikasi atas talian.

Dibawah feature ini, ia membolehkan ibubapa mengawal siapa yang boleh menghantar direct message kepada anak-anak mereka atau menutup terus (turn off) direct message berkenaan. Ibubapa juga boleh menghadkan jenis-jenis kandungan yang boleh dilihat oleh anak-anak mereka. Tapi sayangnya, feature ini setakat ini tersedia di UK sahaja, namun ia akan dilepaskan dalam masa beberapa minggu akan datang.

OHMEDIA: SEMOGA KAT CEPAT-CEPAT ADA FEATURE NI, SUPAYA BUDAK-BUDAK KAT MALAYSIA NI TAK SALAH GUNA APLIKASI BERKENAAN. YOU KNOW WHAT I MEAN.

Sumber: The Verge

+ Baca respon pembaca tentang feature Family Safety Mode pada aplikasi Tik Tok di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas