Connect with us

Oh! Media

Akibat Takut Dimarahi, Murid 12 Tahun Dakwa Dirinya Diculik? Serius Lah?!

Umum

Akibat Takut Dimarahi, Murid 12 Tahun Dakwa Dirinya Diculik? Serius Lah?!

Akibat takut dimarahi kerana lewat pulang ke rumah, seorang murid bertindak menipu ibunya dengan mengatakan bahawa dia telah diculik sekumpulan lelaki ketika dalam perjalanan pulang yang menaiki van berwarna putih selepas bemain futsal di Kampung Jambu Bongkok, Marang.
Bagaimanapun dakwanya, dia berjaya melawan dan sempat melepaskan diri dan berlari ke belakang sebuah rumah tidak berpenghuni sebelum pulang ke rumah memaklumkan kejadian itu kepada ibunya. Pelajar terbabit bersama ibunya itu kemudian segera ke Balai Polis Merchang untuk membuat laporan. 
Timbalan Ketua Polis Terengganu, Datuk Allauden Abdul Majid berkata, insiden penculikan yang disebut sebenarnya tidak berlaku sebagaimana dakwaan murid berkenaan. Beliau juga meminta orang ramai agar menghentikan penyebaran berita yang tidak betul itu dengan serta merta kerana ia boleh boleh mendatangkan kebimbangan kepada seluruh masyarakat.
Sumber : Awani

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Youtube Oh! Media


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top