Connect with us

Oh! Media

3 Penyerang Utama Liverpool Dilihat Sebagai Menggerunkan

Umum

3 Penyerang Utama Liverpool Dilihat Sebagai Menggerunkan

Trio serangan Liverpool pada musim ini dilabel sebagai ‘menggerunkan’ apabila mempamerkan aksi yang cukup bertenaga dan mampu melakukan penyudah yang mendudukkan pihak lawan. Trio penyerang The Reds itu adalah, Mohamed Salah, Roberto Firmino dan Sadio Mane.

“Kami hampir sempurna. Kami melepaskan gol. Itu satu-satunya kekurangan,” kata Van Dijk. “Tetapi ia adalah kemenangan yang penting.

“Kami menamatkan 2018 dengan amat baik, dan kami berharap dapat meneruskannya. Keyakinan jelas ada, tetapi ia boleh berubah selepas beberapa perlawanan. Kami tidak boleh terlalu terbawa-bawa.

“Kami perlu terus melakukan apa yang kami sedang lakukan. Akan ada kesakitan, kerana ia adalah kehidupan, tetapi apa yang penting adalah bagaimana tindak balas kamu dan setakat ini kami melakukannya dengan baik.

“Di permulaan musim, orang berkata mereka (trio serangan Liverpool) tidak serasi. Mereka menakjubkan. Kamu dapat melihatnya pada perlawanan ini dan mereka juga boleh bertahan. Ia menakutkan, dan saya gembira untuk melihatnya.”

Terbaru, Liverpool telah berjaya menewaskan pasukan Arsenal 5-1 sebelum akan berjumpa pula dengan penyandang juara, Manchester City, Khamis ini.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top