Connect with us

Oh! Media

palestin

Trending

Warga Palestin Diserang Ketika Meraikan Hari Israk Dan Mikraj

Seperti yang kita katakan sebelum ini, pihak Eropah dan Israel yang membantah serangan Rusia ke atas Ukraine dengan alasan tidak berperikemanusiaan hanyalah berpura-pura. Ini apabila negara haram Israel sekali lagi melakukan serangan ke atas rakyat Palestin.

Serangan kali ini berlaku ketika sambutan Israk dan Mikraj. Ketika seluruh dunia sedang tertumpu kepada serangan Rusia-Ukraine, mereka tanpa rasa malu menyerang rombongan dari Tepi Barat, Palestin yang sedang menuju ke Majis Al-Aqsa pada 28 Februari 2022.

IKLAN

Serangan seterusnya berlaku pada 1 March 2022 di pintu masuk Damaskus, Yurusalem Timur dan dua warga Palestin telah ditangkap.

Pihak polis Israel turut menembak meriam air dan asap pemedih mata untuk membubarkan warga Palestin yang berhimpun. Tanpa mengira wanita mahupun kanak-kanak mereka tetap melakukannya dan kita dapat melihat video mangsa lari mencari tempat berlindung.

Kredit: CNN Indonesia

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas