Connect with us

Oh! Media

(Video) Mangsa Lumpuh Terkandas Atas Bumbung Berjaya Diselamatkan Skuad Sukarelawan

sukarelawan

Trending

(Video) Mangsa Lumpuh Terkandas Atas Bumbung Berjaya Diselamatkan Skuad Sukarelawan

Ramai yang terharu melihat kerjasama skuad sukarelawan di Taman Sri Nanding, Shah Alam untuk menurunkan mangsa banjir yang sudah 24 jam terkandas atas bumbung surau.

ADVERTISEMENT

BACA: “Maafkan Ummi Sayang” – Wanita Sebak Terpaksa Tinggalkan Kucing, Netizen Luah Rasa Sedih

Menerusi video yang dikongsikan di laman TikTok Khairulnizam1881, dia dan rakan-rakannya dengar jeritan orang meminta tolong untuk menurunkan dua orang mangsa banjir yang lumpuh dari atas bumbung.

Netizen gelar mereka ‘Hero’

@khairulnizam1881

Menurun Mangsa Banjir yg Ke 2 Pakcik Ni Lumpuh. #banjirhululangat #hululangatmenangis #squadpermudalejas #fyp #tiktokmalaysia #tiktokviral

♬ original sound – KNMJ18481
@khairulnizam1881

Menurunkan Makcik ni Mangsa Banjir yang terkandas Di atas Surau Tmn Sri Nanding. #banjirhululangat #squadpermudalejas #fyp #tiktokmalaysia

♬ original sound – KNMJ18481

Khairulnizam menyatakan kedua-dua mangsa warga emas itu sudah 24 jam berada di atas bumbung menunggu bantuan daripada pasukan penyelamat.

Daripada video yang dikongsikan, ramai yang terharu mengucapkan terima kasih kerana telah membantu mereka yang terkandas itu dan memanggil sukarelawan tersebut sebagai ‘hero’.

sukarelawan
sukarelawan

Ramai yang mengucapkan rasa syukur atas bantuan yang diberikan. Semoga mereka yang menjadi sukarelawan diberikan kesihatan yang sempurna dan sentiasa dilindungi. Besar sungguh pengorbanan mereka buat rakyat Malaysia.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas