Connect with us

Oh! Media

Tawar Servis Urus Bangkai Haiwan Ikut Cara Islam Dengan Bayaran RM3,800? Lengkap Kafan, Solat Jenazah Dan Batu Nisan

kucing

Trending

Tawar Servis Urus Bangkai Haiwan Ikut Cara Islam Dengan Bayaran RM3,800? Lengkap Kafan, Solat Jenazah Dan Batu Nisan

Tunggang agama level apa ni? Sekarang ni ada satu pendedahan tentang operasi sebuah syarikat yang menawarkan khidmat pengebumian haiwan peliharaan.

ADVERTISEMENT

Syarikat ini bagaimanapun telah menerima kecaman ramai kerana dituduh cuba menunggang agama. Siap ada pakej lagi nak kebumi cara macam mana ikut kaedah Islam katanya.

BACA: Kucing Lihat Tuan Macam Ibu Bapa? Ini Fakta Sebenar Buat Pencinta Haiwan

Perkara ini didedahkan di Twitter dan perkhidmatan ini menyediakan tapak kubur seluar 60×90 (2×3 kaki), servis menanam, batu nisan dan sijil mati. Dah macam manusia pula kau buat erk.

Pekej premium mencecah harga RM3,800…

Melihat senarai harga mereka, perkhidmatan menguruskan bangkai haiwan ini bermula RM2,100 hingga RM3,800 untuk pakej premium.

Caj itu turut lengkap dengan kafan, doa dan tapak kubur untuk haiwan peliharaan. Pakek premium pula ada tambahan servis iaitu bacaan doa, majlis pengebumian, mandi jenazah, botol untuk bulu, gambar kenangan, patung tanah 3D dan video kenangan.

kucing

Difahamkan lagi, syarikat ini dipunyai oleh bukan Muslim, jadi tak mustahillah mereka kurang faham dan terjebak dengan benda karus seperti ini.

Kredit: mStar

 + Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Trending

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas