Connect with us

Oh! Media

“Tak Tahu Ada SOP” – Tayang Dapat Satu Plastik Kacang, Instafamous Akhirnya Minta Maaf

Trending

“Tak Tahu Ada SOP” – Tayang Dapat Satu Plastik Kacang, Instafamous Akhirnya Minta Maaf

Instafamous Azhar Heri tampil memohon maaf selepas kecoh isu satu plastik kacang yang diterimanya daripada pramugari Malaysia Airlines (MAS).

ADVERTISEMENT

BACA: Azfar Heri Dapat Free Satu Plastik Kacang, Netizen Dakwa Pramugari Pilih Kasih

Menerusi hantaran itu, Azhar Heri yang mempunyai lebih 1.2juta pengikut di Instagram dan Twitter mengakui tidak tahu ada SOP yang tidak membenarkan kacang diberi berlebihan kepada penumpang.

Jelasnya lagi, kacang itu memang diberi secara percuma dan dia tidak meminta satu paket pun sepanjang perjalanan.

Dia mengakui silap apabila memuat naik foto tersebut di media sosial, tujuannya hanyalah untuk menghargai pemberian orang kepadanya.

Saya faham ramai yang marah berkenaan isu kacang MAS. Ini adalah penjelasan saya. Saya ingin memberi sepenuh kerjasama dengan pihak MAS sendiri untuk mengenal pasti situasi sebenar pramugari tersebut.

Selain itu, influencer ini ingin mendapatkan kepastian mengenai kesahihan dakwaan pramugari MAS tersebut telah diambil tindakan dan dibuang kerja.

Kedua, berkenaan dengan statement yang mengatakan pramugari tersebut dibuang, saya cuba nak kenal pasti kesahihan statement ini terlebih dahulu sebelum ada lagi banyak salah faham dari semua pihak.

Apa-apa pun semoga Azfar Heri dan pempengaruh yang lain dapat menjadikan isu ini sebagai pengajaran. Kadang kala tak semua perkara kena ‘up’ di media sosial kan.

Kredit: Instagram Azfar Herisyam

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas