Connect with us

Oh! Media

“Saya Terlalu Sayangkan Ibu..” – Faiz Sedih Kehilangan Ibu Dan 8 Beradik Serentak

faiz

Trending

“Saya Terlalu Sayangkan Ibu..” – Faiz Sedih Kehilangan Ibu Dan 8 Beradik Serentak

Tular di media sosial mengenai kemalangan yang berlaku malam tadi, di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) USJ, Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) menghala ke Shah Alam yang melibatkan 10 orang maut, termasuk ibu kepada Faiz dan 8 daripadanya merupakan adik-beradik Faiz.

ADVERTISEMENT

BACA: 17 Mangsa, 8 Kanak-Kanak Maut Dalam Kemalangan Melibatkan Treler

Menerusi laporan Harian Metro, Faiz, 14, merupakan anak kepada mangsa kemalangan, iaitu Norul Naziah, tidak dapat menahan kesedihan selepas kehilangan ibu dan lapan adik-beradiknya serentak dalam kemalangan tersebut.

Tak sangka, kelmarin merupakan hari terakhir berjumpa dengan ibu

Faiz yang sebak. (Foto: Harian Metro)

Kemalangan yang berlaku jam 11.45 malam tadi telah meragut nyawa ibu Faiz, Norul Naziah Buyong, 37, bersama lapan adik-beradiknya yang lain selepas Proton Wira yang dinaiki keluarganya terperosok di bawah sebuah treler.

Seorang lagi mangsa yang meninggal dunia ialah pemuda bernama Muhamad Rahimi Rolex, 27 tahun.

Saya ada berjumpa dengan emak kelmarin dan tak sangka itu kali terakhir menatapnya. – Faiz

Suami kepada Norul Naziah, Abd Razak Majit, 50 tahun terselamat dalam kemalangan itu dan tiga mangsa lain hanya mengalami kecederaan.

Mangsa tanya soalan pelik kepada adiknya

Lebih mendukakan, adik kepada Norul Naziah yang dikenali sebagai Nurul menyatakan, seminggu sebelum pemergian kakaknya, mangsa ada menanyakan soalan yang pelik kepadanya.

Dia tanya sama ada saya sedih atau tidak jika dia tiada. Tak sangka pertanyaan itu bayangan dia akan pergi buat selamanya.

Menurut Nurul, Norul Naziah ada mengirimkan mesej dan audio di WhatsApp pada jam 10.18 malam tadi semasa dalam perjalanan pulang ke rumah selepas menghadiri kenduri kahwin di Melaka. Mesej itu memberitahu bahawa kereta mereka rosak selepas dimasuki air akibat dari hujan lebat dan banjir.

Saya katakan padanya (Norul Naziah) supaya hubungi saya jika ada apa-apa berlaku namun tidak lama selepas itu, saya terima panggilan daripada bomba mengatakan kakak terbabit dalam kemalangan serta meninggal dunia di tempat kejadian.

Tersentak saya ketika itu apabila diberitahu lapan anak saudara saya turut meninggal dunia dan hanya abang ipar saja terselamat.

Nurul tiba di tempat kejadian pada jam 12.46 malam tadi tetapi tak sanggup nak lihat keadaan kakaknya itu dan terus bergegas ke Unit Forensik Hospital Shah Alam.

Memang sebak dengan berita pemergian keluarga ini. Semoga adik Faiz dan ayahnya kuat dengan ujian yang melanda mereka. Semoga mangsa-mangsa kejadian ini ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Salam takziah diucapkan buat Faiz sekeluarga.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas