Connect with us

Oh! Media

Khairy Jamaluddin

Trending

Penularan Varian Omicron Semakin Teruk? KJ Kongsi Langkah Berjaga-Jaga Perlu Semua Lakukan

Penularan varian jangkitan Covid-19 baharu, Omicron dikatakan semakin teruk dikatakan lebih teruk berbanding varian sebelum ini iaitu Delta.

BACA : Tolak Pemberian Visa, Faizal Azumu Pertahan Keputusan Larang Atlet Israel ‘Jejak’ Malaysia

IKLAN

Menurut laporan Harian Metro, ianya masih belim dilastikan lagi sejauh mana ‘ganasnya’ virus itu dan perkara ini dikatakan sendiri Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin.

Ini langkah berjaga-jaga yang perlu dibuat

Disebabkan itu, apa yang kita semua perlu lakukan setakat ini adalah dengan pemakai pelitup muka, penjarakan dan jaga kebersihan. Khairy juga mengatakan bahawa kita semua perlu menambahbaik pengaliran udara, jaga kebersihan tubuh badan dan mengambil dos penggalak yang ditawarkan. 

Sebelum ini, Menteri Kesihatan juga ada memaklumkan bahawa kesemua rakyat Malaysia tidak dibenarkan untuk pergi ke beberapa negeri iaitu Afrika Selatan, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibia dan Zimbabwe disebabkan kemunculan varian baharu itu.

Semoga usaha yang dibuat semua pihak ini dapat mengurangkan risiko rakyat Malaysia daripada dijangkiti wabak yang melanda. Apapun, jangan lupa untuk patuhi SOP yang gelah ditetapkan kerajaan ya.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas