Connect with us

Oh! Media

Netizen Rasa Selamat Semua Pekerja Restoran Divaksin

restoran

Trending

Netizen Rasa Selamat Semua Pekerja Restoran Divaksin

Pihak kerajaan baru-baru ini telah memberikan beberapa kelonggaran kepada penerima lengkap 2 dos vaksin Covid-19 yang tinggal dalam negeri fasa 2 dan 3. Antara kelonggaran yang diberikan termasuklah dibenarkan untuk makan di restoran makan dan ini sekaligus memberi peluang kepada peniaga untuk beroperasi.

ADVERTISEMENT

BACA: Muhammad Sajjad Kongsi Video Divaksin, Netizen Cuba Bongkar Lokasi

Demi menyokong usaha kerajaan ini, sebuah restoran mamak Khulafa Bistro memaklumkan kesemua pekerjanya telah menerima suntikan vaksin. Usaha ini dilihat amat baik bagi memastikan pelanggan yang hadir rasa lebih selamat.

Gambar tersebut telah dikongsikan seorang pengguna Twitter @pearkuku di mana satu banner telah digantung di hadapan restoran mereka.

Kebanyakan netizen memuji usaha yang dilakukan pemilik restoran berkenaan dan ada juga yang berkongsikan gambar restoran di tempat lain yang turut menaikkan banner yang sama.

Mesej yang disampaikan ini sangat baik dan diharapkan kita semua dapat menjaga SOP yang telah ditetapkan. Walaupun sudah menerima suntikan vaksin lengkap, kita masih perlu berhati-hati dan tak leka dengan kelonggaran yang diberikan.Bagi negeri yang masih berada dalam fasa 1, harap terus bersabar. #kitajagakita

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca yang di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas