Connect with us

Oh! Media

Nafkah RM6,000 Sebulan Tak Cukup, Emilia Hanafi Terpaksa Jual Rendang

Trending

Nafkah RM6,000 Sebulan Tak Cukup, Emilia Hanafi Terpaksa Jual Rendang

Terbaru, bekas isteri kepada pengerusi kumpulan Naza, Emilia Hanafi mendedahkan bahawa nafkah yang diterima olehnya setiap bulan adalah tidak mencukupi.

ADVERTISEMENT

BACA: “Masih Beri Nafkah” – Puteri Sarah Kongsi Hubungan Kini Dengan Syamsul Selepas Kontroversi

Emilia mengatakan bahawa nafkah yang berjumlah RM6,000 setiap bulan tidak mencukupi bagi menampung kos sara hidup dan pembayaran yuran sekolah bagi tiga orang anaknya

Terpaksa menjual rendang

Menurut Emilia, mereka tidak disediakan tempat tinggal dan terpaksa menumpang di rumah ibu bapanya. Wanita berusia 43 tahun itu berkata, keadaan ini memaksanya untuk bekerja sambilan dengan menjual rendang, roti jala, kerepek, jeli dan kek bagi menampung perbelanjaan harian.

Anak sulung baru selesai menduduki peperiksaan Sijil Am Antarabangsa untuk Pendidikan Menengah (IGCSE). Anak kedua belajar di tahun lapan di sekolah menengah swasta antarabangsa di ibu negara, manakala yang bongsu pada tahun enam di sekolah sama.

Sebelum ini bekas suami Emilia, SM Faisal telah didakwa menyebabkan kecederaan dengan sengaja kepada dirinya di sebuah rumah di Desa Sri Hartamas pada November 2015 yang lalu. Mereka telah disahkan bercerai pada 2016 dan prosedur bagi kes itu masih lagi berjalan hingga kini.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas