Connect with us

Oh! Media

“Kecilmu Tidak Bersama Kami” – Safawi Rasid Hanya Tunduk, Lap Air Mata Dengar Ucapan Adik Beradik

Trending

“Kecilmu Tidak Bersama Kami” – Safawi Rasid Hanya Tunduk, Lap Air Mata Dengar Ucapan Adik Beradik

Lama menjalin hubungan cinta, pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid akhirnya telah selamat bernikah dengan pilihan hatinya yang juga pempengaruh popular, Syifa Melvin.

ADVERTISEMENT

BACA: Sah! Dengan Sekali Lafaz, Safawi Rasid Dan Syifa Melvin Selamat Bergelar Suami Isteri

Dalam majlis penuh meriah itu, kedua-dua belah keluarga tampil memberikan ucapan buat pasangan pengantin. Antara yang menarik perhatian netizen adalah ucapan wakil keluarga Safawi Rasid.

@ciknon90 Replying to @nurulsyazwatulainie Ucapan belah keluarga pawi. bila dengar habes, sebak rasa 🥹 #syifawi #syifapawi #syifamelvin #safawirashid #keluargapawi #ucapankeluargasafawi #ucapankeluargapawi ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Video yang dimuat naik semula oleh pengguna TikTok @ciknon90 itu menunjukkan Safawi hanya menunduk dan lap air mata yang tumpah ketika abangnya membacakan tulisan daripada adik beradiknya di pentas.

Assalamualaikum Safawi, engkaulah salah satu permata yang menolong dan membantu kami dalam membahagiakan ayahanda dan bonda iaitu Ma dan Abah. Kecilmu tidak bersama kami. Memang pada waktu kecil kami tak sempat bersama, saya dengan dia beza 15 tahun. Memang tak bersama termasuklah yang lain.

Walaupun ucapan simple je ucapannya, tapi ianya jelas menyentuh jiwa bintang bola sepak terkenal itu. Sampai Safawi hanya mampu tunduk je hingga ke akhirnya.

Kecilmu tidak bersama kami, hari-hari kakimu memijak padang rumput. Itulah kerja dia. Sehingga menganjak dirimu ke pentas ini iaitu pada hari ini seperti mana yang Allah telah pilih pada hari ini. Sungguh kami bangga denganmu Safawi. Alangkah bahagianya ibu yang melahirkan anak sebaikmu, sejuk juga titik peluh ayahanda sehingga berdiri gagah Safawi pada hari ini. Selamat menjalani hari-hari bahagiamu Safawi bersama dengan Syifa.

Di akhir ucapan, abang Safawi mendoakan mempelai itu semoga bahagia ke akhirnya hayat dan sentiasa dipayungi rahmat daripada Allah SWT.

Sebaknya!

Kredit: TikTok @ciknon90

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas