Connect with us

Oh! Media

Dihina ‘Gemuk Macam Bab*, Kemunculan Semula Faizdickie Memeranjatkan Semua!

Oh! +

Dihina ‘Gemuk Macam Bab*, Kemunculan Semula Faizdickie Memeranjatkan Semua!

Comeback is real! Itulah yang kami boleh katakan selepas Instafamous terkenal Malaysia, Faizdickie buat kemunculan kembali yang sebelum ini umumkan untuk berehat dari media sosial. 4 bulan kemudian dia kembali!

ADVERTISEMENT

I’M BACK! What I’ve lost in KGs

Faizdickie atau nama sebenarnya Nasrul Faiz Abu Azal antara Instafamous yang mempunyai 565.6k pengikut Instagram setakat hari ini. Menariknya dia menggunakan tempoh 4 bulan itu adalah untuk melakukan perubahan terhadap dirinya. Nampaknya Faizdickie tak duduk dia sebenarnya.

Ambil keputusan jauhkan diri daripada masyarakat

Faiz menceritakan ia bermula apabila berat badannya telah mencecah 105kg. Tetapi waktu itu dia tidak rasa ingin kurus, sampai satu masa tekanan demi tekanan diterimanya. Sampaikan ada netizen yang memberikan dm secara personal dengan ayat ” Gemuk macam babi. Taknak diet ke wei?”.

Mungkin ada yang nampak ayat ni biasa, tapi ada mereka yang akan rasa tertekan dan ia membahayakan kesihatan mental.

Kutukan dan hinaan dari ntah sapa-sapa pasal saiz badan and fizikal abang. Trust me walaupun ada 10,000 komen yang murni, kau terbaca 1 komen kejam ‘GEMUK MACAM BABI’ – sentap weiii! It affected me so much. In the end, these internal and external factors ni membuatkan abang stress and very-very unhappy. – Katanya.

Sebenarnya walau tertekan macam manapun sesuatu keadaan tu, kita hanya perlu bersabar dan ambil masa untuk cari jalan keluar.

Seperti Faiz, sekarang dah lebih berkenyakinan dan apa paling penting Faiz berasa gembira dengan apa yang berjaya dia capai.

Korang macam mana pula? Sayang sangat ke dengan aset perut yang bulat tu? Lakukanlah perubahan dari sekarang sebab ia bukan untuk siapa-siapa. Ia untuk kesihatan tubuh badan kita juga. Baru senang nak beribadah. Goodluck!

Kredit: Faizdickievp

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! +

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas