Connect with us

Oh! Media

“Ibadah Umrah Ditangguh Demi Jaga Nyawa Rakyat” – Ismail Sabri

Trending

“Ibadah Umrah Ditangguh Demi Jaga Nyawa Rakyat” – Ismail Sabri

Kementerian Kesihatan (KKM) membuat keputusan supaya ibadah umrah ditangguh buat sementara waktu dan akan berkuakuasa 8 Januari ini.

ADVERTISEMENT

BACA : “Boleh Jer Umrah Tangguh Tapi Perjalanan Suka Suki Ke Luar Negara Kena Sekat Sekali Lah” – Netizen

Menurut laporan Harian Metro, penagguhan itu dibuat bagi menjaga nyawa rakyat dan perkara ini dikatakan sendiri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Walaubagaimanapun, laporan terperinci bagi keputusan KKM itu  akan dibentangkan esok pada Menyuarat Khas Kabinet oleh Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin.

KKM akan bentang isu wabak yang melanda terutama berkaitan penularan varian Omicron termasuk keputusan yang dibuat mengenai umrah dalam Mesyuarat Khas Kabinet.

Esok saya akan dapatkan gambaran sebenar mengenai isu umrah. Cuma saya nak maklumkan tindakan Kementerian Kesihatan lebih kepada nak jaga nyawa kita. Apa-apa pun esok saya mahu dapat laporan terperinci dahulu.

Kalau ianya adalah jalan yang terbaik, buatlah. Bagi sesiapa yang terpaksa mengikut penangguhan ini, mohon bersabar lah ya. Niat dah baik tapi nak buat macam mana kan? Apapun, semoga wabak ini akan berakhir dengan segera.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas