Connect with us

Oh! Media

Enggan Pakai ‘Lampin Muka’, Bekas Ratu Cantik Malaysia Dikecam

samantha katie james

Trending

Enggan Pakai ‘Lampin Muka’, Bekas Ratu Cantik Malaysia Dikecam

Meskipun hanya dinobat sebagai ratu cantik Miss Universe Malaysia, namun sudah pasti segala tindak-tanduk mereka akan menjadi perhatian ramai.

ADVERTISEMENT

BACA: Ini Sebab Mengapa Malaysia Tarik Diri Hantar Wakil Miss Universe

Umum mengetahui bahawa situasi pandemik yang genting kini memaksa rakyat supaya mengikut pelbagai peraturan mengikut operasi prosedur standard (SOP) bagi menjamin keselamatan semua.

Pun begitu, Samantha Katie James yang merupakan bekas ratu cantik Miss Universe Malaysia 2017 telah mengingkari salah satu arahan tersebut dan dengan bangga menayangkan kesalahan tersebut di laman media sosial miliknya.

Saya dan dia akan buat hal kami sendiri kerana kami dikelilingi oleh mereka yang memakai mask, menyebarkan cahaya dan kedaulatan kami di mana-mana. Saya tidak akan pernah memakai ‘lampin’ (mask) itu di muka saya melainkan untuk menyamar atau ketika berada di sekeliling orang yang menjengkelkan.

samantha ratu cantik malaysia

Tampil tidak memakai pelitup muka di tempat umum, rata-rata netizen meluahkan rasa kesal dan mengecam tindakan tidak bertanggungjawab wanita itu.

Malah dia dengan bangga mendedahkan bahawa tindakannya itu berjaya meyakinkan orang lain untuk turut membuang pelitup muka mereka.

Saya nampak seorang lelaki berjalan di hadapan saya dan membuka mask lalu merosakkannya dengan tangan. That’s my man. Love you whoever you were!

View this post on Instagram

A post shared by @samanthakayty

Terdahulu, Samantha pernah dikritik ramai kerana meluahkan pendapat yang berbaur rasis ketika protes #BlackLivesMatter berlangsung.

Kredit: The Rakyat Post

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas