Connect with us

Oh! Media

Aksi Comel Baby Panda Berkungfu, Berebut Tong Sampah Buat Netizen Terhibur

Trending

Aksi Comel Baby Panda Berkungfu, Berebut Tong Sampah Buat Netizen Terhibur

Viral di TikTok perkongsian video yang dibuat Zoo Negara Malaysia memaparkan seekor panda berebut tong sampah dengan penjaga zoo.

ADVERTISEMENT

BACA: Ebit Lew Sekali Lagi Beri Sumbangan Kepada Zoo Negara

Dalam video pendek itu, baby panda dilihat teruja cuba bermain dan menyorok di dalam tong sampah namun dihalang penjaga zoo yang sedang membersihkan kawasan.

Tidak berpuas hati, baby panda rebut kembali tong sampah dan mengejar penjaga zoo. Alahai comelnya! Sempat pula dia berkungfu dekat situ.

@znmzoonegaramalaysia Baby Panda vs Zookeeper 🐼 #babypanda💚 #giantpanda #zookeeper #fypp #fypage #foryourpage #zoonegaramalaysia #animallover #zoonegara #panda ♬ original sound – Zoo Negara Malaysia

Setakat ini perkongsian telah mendapat lebih 2 juta tontonan dan ribuan komen. Rata-rata meluahkan rasa terhibur melihat aksi panda ditambah dengan latarbelakang lagu ‘Kung Fu Fighting’.

Ada juga yang geram bila panda asyik tidur bila mereka berkunjung ke Zoo Negara. Rupa-rupanya penat bergaduh dengan abang Zoo!

Ada yang mencadangkan Zoo Negara agar perbanyakkan content sebegini untuk menarik ramai orang berkunjung ke Zoo Negara. Betul juga tu kan?

Kredit: TikTok Zoo Negara

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas