Connect with us

Oh! Media

Oh! Tidak

Wanita ‘Sound’ Penyampai Radio Popular ‘Body Shaming’ Rakan Penyampai Perempuan Sendiri

Seorang wanita bengang apabila ada sesetengah penyampai radio yang membudayakan amalan ‘body shaming’ sebagai bahan lawak dan ‘content’ ketika bertugas. Siapa pula tu?

Wanita tersebut juga mengatakan yang penyampai radio itu juga tergamak ‘body shaming’ rakan penyampainya sendiri ketika di set.

IKLAN

Pengacara atau Dj radio lelaki kat Malaysia ni memang kena guna lawak body shaming @ sexual harrasment. Hostpartner perempuan especially.

Bukan tu jer, wanita itu juga mengatakan salah satu perumpamaan yang digunakan penyampai radio itu adalah ‘drumstick’ yang merujuk kepada bahagian paha rakan penyampainya.

Tapi hang nak buat jadi bahan, tak payahlah sikit-sikit, body parts orang tu, lawak yang dah basi.

Cuba fikir kalau hang, ada lelaki body shaming isteri hang, gunakan bini hang punya kelemahan dan sebutkan bini hang punya drumstick dekat on air, hang rasa apa?

Kalau korang tengok di ruangan komen, ramai yang bersetuju dengan pendapat wanita itu dan berharap agar penyampai radio itu diberhentikan kerana kelakuannya.

Kredit: Tiktok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas