Connect with us

Oh! Media

“Suruh Vendor Kau Perhabis Makanan Tu”, Peraturan Kedai Kieda Crepe Sekali Lagi Undang Tak Puas Hati Netizen

Kieda Crepe

Oh! Tidak

“Suruh Vendor Kau Perhabis Makanan Tu”, Peraturan Kedai Kieda Crepe Sekali Lagi Undang Tak Puas Hati Netizen

Nama pempengaruh, Kieda Crepe sekali lagi menjadi bualan netizen selepas tular satu video di media sosial. Apa pula kali ini?

ADVERTISEMENT

Menerusi X, seorang individu memuat naik semula satu video menunjukkan ada banyak peraturan yang pembeli kena ikut untuk beli pencuci mulut di kedai Kieda.

Kieda Crepe

Kalau korang tengok video itu, Kieda beritahu pelanggan kena beli beberapa barang vendor dulu sekiranya nak beli dessert yang dijualnya.

Ramai netizen yang menganggap konsep itu terlalu mahal dan ada juga yang perli rakyat Malaysia ramai yang obesiti disebabkan peraturan itu.

Bukan tu jer, ada juga yang berkata ramai dah mula tak mahu menyokong perniagaan Kieda kerana sistem yang dibuatnya itu. Janganlah sampai macam tu!

Kami cuba letakkan diri dekat Kieda dan juga pembeli! Dengan peraturan itu, Kieda tak pernah paksa pun korang beli dan niat dia baik untuk support vendor. Mungkin yang tak puas hati tu sebab duit dia tak berapa nak banyak dan memang teringin nak rasa dessert dari Kieda Crepe, tapi terpaksa support vendor disebabkan peraturan itu.

Kredit: Instagram Kieda Crepe

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas