Connect with us

Oh! Media

Sempena Aidilfitri, Kerajaan Umum Tol Percuma Dan Diskaun Sehingga 50 Peratus

Oh! Tidak

Sempena Aidilfitri, Kerajaan Umum Tol Percuma Dan Diskaun Sehingga 50 Peratus

Tol percuma dan diskaun sehingga 50 peratus telah diumumkan kerajaan hari ini untuk Keluarga Malaysia yang pulang ke kampung bagi menyambut hari raya Aidilfitri. Pergh! Terbaiklah..

ADVERTISEMENT

BACA : Bukan Hanya RFID, PLUS Turut Dikatakan Sedang Kaji Pembayaran Tol Guna Kad Debit Dan Kad Kredit

Menurut laporan Kosmo, kerajaan memutuskannya selepas membuat rundingan bersama 30 syarikat konsesi lebuhraya dan perkara ini dikatakan sendiri Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Secara keseluruhan, tol percuma dan diskaun ini melibatkan 30 lebuh raya di seluruh negara dengan jumlah diskaun dinikmati oleh pengguna sebanyak RM77.11 juta di mana jumlah manfaat ini akan ditanggung bersama oleh kerajaan dan syarikat-syarikat konsesi.

Pemberian tol percuma melibatkan lebuh raya milik Kumpulan PLUS Malaysia Berhad (PLUS) yang menghubungkan jaringan lebuh raya utara – selatan dan Anih Berhad (ANIH) yang menghubungkan lebuh raya pantai timur (LPT).

Semua kelas kenderaan akan dapat tol percuma dan diskaun ini bermula pada 30 April sehingga 1 Mei ini untuk pulang ke kampung.

Ini senarai tol percuma atau potongan diskaun yang diberikan

Bukan tu jer, masa korang nak pulang dari kampung pun akan dapat pemberian tol percuma atau diskaun mengikut lebuhraya bermula 7 Mei hingga 8 Mei depan.

Tahu ramai yang seronok kan? Apapun, berhati-hatilah ketika memandu nanti ya.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas