Connect with us

Oh! Media

Perang Raya! Netizen Berbalah Isu Tetamu Datang Beraya Habiskan Sebalang Kuih Raya. Salah Ke?

kuih raya

Oh! Tidak

Perang Raya! Netizen Berbalah Isu Tetamu Datang Beraya Habiskan Sebalang Kuih Raya. Salah Ke?

Sempena Hari Raya Aidilfitri, mengunjungi rumah sanak-saudara dan jiran tetangga sememangnya perkara ‘wajib’ dilakukan setiap keluarga ataupun individu.

ADVERTISEMENT

Boleh dikatakan setiap rumah pasti akan menyediakan makanan dan kuih raya untuk tetamu yang menghadiri rumah mereka.

Seperti yang dikongsikan oleh seorang lelaki di Twitter ini, dia memberitahu dirinya sering menghabiskan kuih raya yang dihidangkan oleh tuan rumah jika ia mengikut cita rasa beliau.

Bukan hanya menghabiskan kuih raya, malah lelaki terbabit juga akan pergi ke dapur untuk bertanya kepada tuan rumah jika ada lebihan kuih untuk di bawa pulang.

Bagaimanapun, perkongsiaannya itu mendapat perhatian ramai dimana ada yang merasakan tindakan tersebut tidak beradap kerana tidak memikirkan orang lain yang ingin beraya di rumah berkenaan.

Tak tahu malu, takde adab!

komen twitter

Ohmedia kurang setuju sikit dengan statement tetamu datang lain-lain masa baru boleh makan banyak. Aik, bukan ke kita perlu layan tetamu selama 3 hari? Hmm…

Biarpun ada yang mengecam tindakan lelaki tersebut, ada juga netizen yang merasakan tindakan itu merupakan perkara yang boleh mengembirakan tuan rumah kerana berasa seperti tetamu menghargai makanan-makanan yang dihidangkan oleh tuan rumah.

Habis musim raya nanti tak ada orang nak makan dah…

komen twitter

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas