Connect with us

Oh! Media

“PDRM Akan Periksa Dan Pantau, Rakyat Jangan Sambilewa” – Hishammuddin Hussien

Hishammuddin

Oh! Tidak

“PDRM Akan Periksa Dan Pantau, Rakyat Jangan Sambilewa” – Hishammuddin Hussien

Walaupun kebenaran rentas negeri dibenarkan, rakyat diingatkan supaya tidak bersikap sambilewa kerana kita semua masih lagi tertakluk kepada pematuhan prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan.

ADVERTISEMENT

BACA : Rentas Negeri Dibenarkan Bermula Esok

Menurut laporan Berita Harian, Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan terus melaksanakan pemantauan dan penguatkuasaan melalui strategi tertentu bagi memastikan SOP terus dipatuhi rakyat.

PDRM mungkin akan melakukan pemeriksaan rawak menerusi sekatan jalanraya bergerak, pemeriksaan mengejut serta pemantauan di Hentian R&R serta sekatan jalanraya di kawasan PKPD dan perkara ini dikatakan sendiri Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Berhubung pengumuman kebenaran merentas negeri, saya hendak menekankan di sini bahawa kita jangan bersikap sambalewa terhadap kelonggaran diberikan.

Kebenaran diumumkan itu bukan bermakna pihak berkuasa akan bersikap lepas tangan.

Sekiranya korang belum mendapatkan vaksin, janganlah melakukan aktiviti rentas negeri. Duduklah dulu dirumah sementara nak dapatkan vaksin tu okay. Ini juga merupakan salah satu langkah untuk mengurangkan risiko dari dijangkiti wabak yang melanda.

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

To Top