Connect with us

Oh! Media

Negara Pendatang Haram, Israel Gelabah! Suruh PBB Buat Mesyuarat Tergempar Kecam Serangan Iran

israel

Oh! Tidak

Negara Pendatang Haram, Israel Gelabah! Suruh PBB Buat Mesyuarat Tergempar Kecam Serangan Iran

Negara pendatang haram Israel dah mula gelabah nampaknya tu selepas pangkalan tentera diorang kena serang dengan Iran. Wah, dia serang orang boleh, sampai dia kena serang terus mengadu dengan ‘papa putih’ dia.

ADVERTISEMENT

BACA: Pangkalan Tentera Pendatang Haram Israel Rosak Akibat Serangan Iran

Apapun, perwakilan Israel meminta Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk mengadakan satu mesyuarat tergempar Majlis Keselamatan berikutan serangan Iran.

Israel mahu PBB menamakan Pengawal Revolusi Iran sebagai pengganas…

Saya mengesahkan permintaan Israel untuk mengadakan satu mesyuarat Majlis Keselamatan dengan segera untuk mengutuk Iran di atas serangan itu dan menamakan Pengawal Revolusi Iran sebagai pertubuhan pengganas. – Kata duta PBB, Gilad Erdan.

Israel juga mengatakan serangan Iran itu satu amaran kepada keamanan dan keselamatan global dan berharap tindakan tegas diambil.

Untuk maklumat korang, Iran melakukan serangan ke atas pangkalan tentera Israel adalah sebagai tindak balas terhadap serangan udara pada 1 April ke atas Kedutaan Iran di Damsyik. Serangan itu mengorbankan tujuh staf Kor Pengawal Revolusi Iran termask dua jeneral utama.

Tehran kemudian mendakwa Israel melakukan serangan itu tetapi tidak diakui oleh Tel Aviv dan tidak mahu bertanggungjawab.

Kredit: Buletin TV3

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas