Connect with us

Oh! Media

Lelaki Dipenjara Curi RM22 Duit Masjid Beli Susu Anak Terima Peguam Daripada Ahli Perniagaan

masjid

Oh! Tidak

Lelaki Dipenjara Curi RM22 Duit Masjid Beli Susu Anak Terima Peguam Daripada Ahli Perniagaan

Baru-baru ini seorang lelaki dipenjara 10 tahun selepas mengaku bersalah mencuri RM22 dari tabung Masjid Pulau Sekati, Kuala Terengganu.

ADVERTISEMENT

Lelaki itu bernama Suhaidi Abdul Hamid dan melakukan kesalahan itu pada 27 Jun lalu. Hukuman penjara itu diterimanya mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan dan dia tidak diwakili peguam untuk dibela.

Bagaimanapun, apa yang menyentuh perasaan ramai orang adalah bila lelaki itu mendakwa dia terpaksa mengambil sedikit wang masjid itu untuk membeli susu anaknya.

Terbaru, seorang ahli perniagaan yang dikenali sebagai Sunny Ung, terpanggil untuk membantu pesalah dengan memberikan khidmat guaman secara percuma.

Saya difahamkan, OKT tidak diwakili oleh mana-mana peguam dalam kes tersebut. Disebabkan hal itu, saya menawarkan khidmat peguam Tetuan Ahmad Daniel Ruben & Co yang mana segala kos akan saya tanggung sepenuhnya.

Sunny merasakan OKT ini layak untuk menerima pembelaan kerana hukuman penjara 10 tahun terlalu berat hanya kerana terpaksa mencuri demi membeli susu anak.

Kredit: Malaysiakini

 + Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas