Connect with us

Oh! Media

Isu ‘Follow’ Dua Lelaki Pulang Ke Rumah Hanya Sekadar Konten, Lola Tampil Beri Penjelasan

Lola

Oh! Tidak

Isu ‘Follow’ Dua Lelaki Pulang Ke Rumah Hanya Sekadar Konten, Lola Tampil Beri Penjelasan

Sebelum ini tular video tentang seorang wanita yang dikenali sebagai Lola pergi ke kelab malam sejak berusia 18 tahun dan mengaku sudah 2 kali follow lelaki baru kenal pulang ke rumah.

ADVERTISEMENT

Tindakan wanita tersebut membuka aib di public telah menerima kecaman serta body shaming kerana badannya yang terlalu kurus.

TikTok: @tyaraekma

Walau bagaimanapun, wanita yang dikenali sebagai Lola sudah tampil memberi penjelasan dalam satu video dengan mengatakan itu hanya sekadar konten semata-mata dan lelaki yang interview dirinya adalah bos di syarikat tempat Lola bekerja.

Okay, saya sebenarnya bekerja dengan syarikat tersebut dan yang berdiri di sebelah saya dalam video tular it adalah founder atau bos syarikat itu. Dan saya bekeria dengan syarikat itu.

Kenapa saya bersetuju untuk buat konten tersebut kerana ia hanyalah berkontekskan marketing sahaja. Semua ini berlandaskan rekaan semata-mata, termasuk nama, umur dan lain-lain.

Disebalik penjelasan tersebut, wanita ini juga faham bahawa matlamat tidak menghalalkan cara kerana video tersebut memberi impak yang negatif di mata awam.

Lola juga telah memaafkan netizen yang memberi kecaman terhadapnya. Namun bertegas jika perkara itu berulang walaupun netizen telah melihat video ini, beliau takkan halalkan percakapan mereka.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas