Connect with us

Oh! Media

“Hati Saya Hancur..” – Ibu Terkejut Mentua Suap Bayi Usia 3 Hari Dengan Biskut

3 hari

Oh! Tidak

“Hati Saya Hancur..” – Ibu Terkejut Mentua Suap Bayi Usia 3 Hari Dengan Biskut

Tular di laman TikTok yustiiimdv, seorang ibu terkejut dan hancur hati melihat keadaan anaknya yang baru lahir 3 hari tidak seperti hari biasa selepas mentuanya memberi biskut kepada anaknya.

ADVERTISEMENT

BACA: Kepala Tersangkut Pada Buaian, Bayi 15 Bulan Meninggal Di Rumah Pengasuh

Video yang viral itu telah mendapat perhatian netizen dan rata-rata semua orang geram dengan tindakan mentuanya yang sanggup memberi biskut kepada bayi yang baru je lahir 3 hari.

Dada bayi bengkak

@yustiiimdv

Hati sya hancurr liat anakk dada nya bengkak krna bru 3 hri udh d suapin saya gk tau klau bayi 3hri blm blh d ksh mkn maafin bunda nak 😭😭

♬ suara asli – Fefy🌼

Yusti, Ibu kepada bayi itu menceritakan bahawa dada anaknya bengkak kerana diberi makan biskut 3 kali sehari oleh mentuanya.

Di mukanya banyak bintik-bintik merah. Saya sapu guna tepung kanji. Setelah itu dadanya bengkak sebab baru tiga hari tetapi sudah disuap biskut sebanyak tiga kali sehari.

Yusti, juga menjelaskan sudah beberapa kali dia cuba menghalang perbuatan ibu mentuanya namun tetap diberi biskut kepada bayi tersebut.

Ramai netizen menanyakan khabar bayi tersebut dan mahu perkembangan terbarunya di TikTok, jadi Yusti melaporkan bahawa anaknya itu sudah mula pulih dan sihat walaafiat.

@yustiiimdv Balas @ikkayunita ♬ suara asli – Yustii Ridayantii

Semoga kisah ini diambil iktibar oleh ibu bapa di luar sana. Sebelum bagi makan kepada anak, rujuklah kepada doktor dan mereka yang pakar. Jangan ambil lewa akan perkara sebegini kerana takut akan memudaratkan kesihatan bayi.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas