Connect with us

Oh! Media

Demi Content TikTok, Sanggup ‘Edit’ Gambar Kahwin Orang Lain

tiktok

Oh! Tidak

Demi Content TikTok, Sanggup ‘Edit’ Gambar Kahwin Orang Lain

Media sosial tidak dinafikan membawa pelbagai manfaat jika digunakan dengan betul. Selain berhubung secara maya, media sosial dapat digunakan untuk menyebarkan ilmu pengetahuan.

ADVERTISEMENT

BACA: Akibat Percaya Petua TikTok, Kucing ‘Berubah’ Menjadi Lebah

Walau bagaimanapun, ada juga segelintir yang mengambil kesempatan mengeluarkan kandungan tidak benar semata-mata untuk ‘views’.

Seperti perkongsian wanita ini, dia mendakwa gambar kahwinnya telah disunting seseorang demi content di TikTok. Difahamkan, dalam video itu wajahnya telah diganti dengan wajah orang lain.

Kau diknon, kalau nak buat tiktok konon kahwin dengan askar, jangan kau edit muka aku boh muka kau. Nampak nau menipunya. Kau punya caption pun tak menahan diknon ‘aqu dicurangi kerana dikata mandul’ kepala o**** la.

Kot ye nak femes kahwin dengan abang askar sampai camtu sekali ko dik. Ko ingat best ke kahwin dengan askar. MasyaAllah, sis kennot brain betol dengan ko ni diknon. Punya la ko nak femes sampai gambar aku dengan laki aku kau edit edit.

Pemilik akaun TikTok itu juga dikatakan mereka-reka cerita kononnya dia dicurangi suami yang bekerja sebagai tentera kerana tidak boleh melahirkan zuriat. Selepas pendedahan ini viral, pemilik TikTok dipercayai telah menukar setting kepada privasi.

Setakat ini perkongsian telah mendapat hampir 3,000 shares dan 2,000 komen.

Kredit: Facebook Nurul Adyla

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas