Connect with us

Oh! Media

Bapa Durjana Rogol Dua Anak Kandung Sampai Mengandung Dipenjara 702 Tahun Dan 234 Sebatan

rogol

Oh! Tidak

Bapa Durjana Rogol Dua Anak Kandung Sampai Mengandung Dipenjara 702 Tahun Dan 234 Sebatan

Dipenjara selama 702 tahun dan akan menerima 234 kali sebatan, itulah hukuman yang diputuskan Mahkamah Sesyen atas kesalahan seorang bapa yang sanggup merogol dua orang anak kandungnya.

ADVERTISEMENT

Perbuatan terkutuk pesalah itu didapati dilakukan berulang kali sejak tahun 2017 hingga menyebabkan salah seorang anaknya mengandung 5 minggu.

Apa yang menyedihkan, kedua-dua mangsa ketika itu baru sahaja berumur 12 dan 15 tahun sewaktu jadi mangsa nafsu syaitan bapa sendiri.

BACA: Bapa Durjana Punca Anak 15 Tahun Hamil, Tergamak Jadikan Dua Orang Anak Kandung Hamba Seks

Pesalah yang berusia 53 tahun sebelum itu berhadapan dengan 30 pertuduhan di mana 19 membabitkan kejadian rogol dan 11 lagi kes cabul kehormatan.

Mangsa ketika itu adalah kanak-kanak dengan kesalahan dilakukan kamu sangat berat. Justeru, saya berharap dengan hukuman ini, kamu bertaubat dan belajar daripada kesilapan yang telah dilakukan. – Kata Hakim, Abu Bakar Manat.

Pesalah yang tidak diwakil peguam kemudian mengaku bersalah dan menerima hukuman yang diberikan.

Mahkamah kemudian mengarahkan semua hukuman penjara dijalankan serentak dan sebatan pula dilakukan secara berasingan. Ini bermakna pesalah hanya perlu dipenjara selama 42 tahun dan hukuman sebatan kekal 234 kali.

Akan tetapi, melihat kepada Seksyen 288 Kanun Prosedur Jenayah pula, ia hanya membenarkan hukuman sebatan maksimum 24 kali sahaja.

Kredit: Buletin TV3

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas