Connect with us

Oh! Media

Google Bakal Lancar Pixel 6 Dengan Cip Tersendiri?

Google

Oh! Tech

Google Bakal Lancar Pixel 6 Dengan Cip Tersendiri?

Sebelum ini Google ada memberi gambaran awal yang mereka akan membawakan perubahan ketara dari segi rekaan dan juga dalaman bagi telefon pintar yang akan dikeluarkan mereka tak lama lagi iaitu Pixel 6 dan Pixel 6 Pro. Mesti ramai yang tak sabar kan?

ADVERTISEMENT
Google Tensor

Menurut laporan Fuzz.my, Google akan menggunakan cip mereka sendiri yang diberi nama Tensor. Bukan tu je, Google juga mendakwa bahawa Pixel 6 ini merupakan siri Pixel yang paling pantas dan selamat dari yang sebelum ini.

Sistem kamera baru yang ada pada kedua-dua siri Pixel 6 ini juga sama dari segi kamera lebar dan ultra lebar, cuma yang membezakan Pixel 6 Pro dengan yang siri biasa adalah kamera telefoto 4x. 

Google Pixel 6

Untuk rakaman video pula, Google mendakwa yang telefon pintar mereka kali ini mampu memberikan hasil yang lebih berkualiti berbanding iPhone 12 Pro Max. 

Untuk Pixel 6, ia akan didatangkan dengan skrin jenis rata 90Hz yang dilengkapi dengan bingkai logam matte manakala untuk Pixel 6 Pro pula akan hadir dengan skrin lengkung 120Hz dengan bingkai logam glossy.

Walaubagaimanapun, harga jualan bagi siri Pixel 6 ini masih belum diketahui. Jadi, jom kita tunggu sehingga pelancaran yang dijangkakan pada bulan Oktober ini.

Kredit: Fuzz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tech

Ke Atas