Connect with us

Oh! Media

Zahid Hamidi Bersyukur, Terima Kasih Atas Kepercayaan PM Dan Rakan-Rakan BN

Oh! Politik

Zahid Hamidi Bersyukur, Terima Kasih Atas Kepercayaan PM Dan Rakan-Rakan BN

Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi diumum sebagai Timbalan Perdana Menteri (TPM) bersama Ketua Whip Gabungan Parti Sarawak (GPS), Datuk Seri Fadillah Yusof sebagaimana diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim malam tadi.

ADVERTISEMENT

Meskipun pelbagai respon yang diberikan masyarakat di atas pelantikan itu, Zahid Hamidi meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada PM.

Luah rasa syukur dan terima kasih

Selain berterima kasih kepada Perdana Menteri, Zahid Hamidi turut menyampaikan penghargaan kepada rakan-rakan dalam Barisan Nasional yang beri kepercayaan kepadanya untuk ada dalam Kabinet.

Amanah ini bukanlah ghanimah (harta rampasan perang), namun satu taklif iaitu tanggungjawab yang sangat berat dalam suasana ekonomi dunia diramal amat mencabar tahun depan.

Beliau yakin kerajaan perpaduan yang dibentuk ini mampu memberikan yang terbaik untuk rakyat namun dengan syarat semua pihak perlu menghentikan provokasi yang boleh mencetuskan kegusaran.

Usah diganggu ketenteraman dan perpaduan masyarakat serta usaha kerajaan untuk meningkatkan prestasi ekonomi negara selepas ini.

Zahid Hamidi mengajak semua pihak bekerjasama demi masa depan Malaysia yang lebih baik. Ketidakstabilan politik yang banyak merosakkan kemakmuran negara perlu dihentikan katanya.

Kredit: Instagram Ahmad Zahid Hamidi

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas