Connect with us

Oh! Media

Watsons Memperkukuhkan Komitmen Dalam Memerangi Perubahan Iklim

Watsons climate

Oh! +

Watsons Memperkukuhkan Komitmen Dalam Memerangi Perubahan Iklim

Sasaran untuk mengimbangi 2,250 ton pelepasan karbon dioksida, Watsons, jenama kesihatan dan kecantikan terunggul kumpulan A.S. Watson, memperkukuhkan komitmennya terhadap perubahan iklim dengan sasaran untuk mengimbangi 2,250 tan pelepasan karbon dioksida (CO2).

ADVERTISEMENT

Dengan kesungguhan untuk “Look Good. Do Good. Feel Great.” bersama dengan pelanggannya, Watsons akan menyumbang sebahagian keuntungannya untuk projek mengimbangi CO2 bekerjasama dengan ClimatePartner, sebuah organisasi perlindungan iklim, untuk setiap pembelian produk Sustainable Choice secara eksklusif di Watsons.

Menurut Malina Ngai, Ketua Pegawai Eksekutif A.S. Watson (Asia & Eropah), “Di Kumpulan A.S. Watson, kami melihat kesinambungan sebagai keutamaan kami, dan telah melabur USD97 juta dalam inisiatif berkaitan kemampanan sejak tahun 2018.

Jenama kesihatan & kecantikan terunggul kami Watsons bersemangat untuk memimpin perubahan dalam kemampanan dan secara proaktif berusaha untuk melakukan kebaikan kepada bumi ini bersama-sama dengan pelanggan kami.

Sustainable Choice di Watsons kini hadir dengan erti makna yang lebih tinggi – pelepasan karbon diimbangi dengan menyokong produk yang baik untuk tubuh dan bumi.”

Pembungkusan Kemampanan untuk Bumi yang Lebih Hijau

Refill station Watsons

Untuk membantu mengurangkan penjejakan alam sekitar, Watsons menawarkan kepada pelanggannya pelbagai pilihan kemampanan dengan pilihan pembungkusan yang lebih baik.

“Watsons Malaysia terus menyokong usaha melihat kemampanan sebagai keutamaan. Di Malaysia, kami telah memberi komitmen untuk melancarkan kempen dalam beberapa tahun kebelakangan ini termasuk menawarkan stesen pembungkusan dan pengisian semula di kedai kami,” kata Caryn Loh, Pengarah Urusan, Watsons Malaysia.

Di Malaysia, Watsons telah melancarkan Naturals by Watsons Refill Station yang pertama di kedai Sunway Pyramid yang menawarkan 6 eko-isi ulang untuk produk terlaris.

Isi semula eko ini menggunakan plastik sehingga 58% lebih sedikit daripada botol biasa. Stesen Isi Ulang ini juga akan dilancarkan di Hong Kong pada bulan Ogos, untuk mendorong lebih banyak pelanggan menjadi sebahagian daripada usaha mewujudkan bumi yang lebih mampan.

Caryn menambah, “Kami berkomitmen untuk menjadi jenama yang boleh dipercayai oleh pelanggan. Kami bekerja tanpa lelah untuk melindungi bumi kita dan pada masa yang sama mendorong semua orang di sekitar kita untuk hidup secara kesinambungan.

Dengan Doing Good dengan pelanggan kami, kami percaya bahawa setiap usaha kecil daripada setiap orang akan memberi perbezaan besar kepada dunia.”

Tindakan untuk Memerangi Perubahan Iklim

ClimatePartner adalah perintis dalam kerjasama bersama dengan syarikat untuk memerangi pemanasan global. Mereka telah mengeluarkan banyak projek pengimbangan karbon yang mengimbangi pelepasan gas rumah kaca sambil meningkatkan penghidupan masyarakat di seluruh dunia.

Kini, Watsons menyokong inisiatif Perlindungan Hutan dan Lautan Bersih bersama ClimatePartner.

climate change x Watsons (orang utan)

Hutan bukan sahaja merupakan salah satu takungan karbon terpenting di bumi ini, tetapi juga merupakan rumah bagi pelbagai jenis spesies.

Mereka juga menyumbang kehidupan banyak orang yang berkongsi habitat dengan hidupan liar. Atas sebab ini, projek Perlindungan Hutan tidak hanya bertujuan untuk memerangi perubahan iklim, tetapi juga berharap dapat memelihara habitat hidupan liar.

climate change x Watsons (hutan)

Justeru itu, Watsons komited untuk mengurangkan kesan keseluruhan pembungkusan plastik jenama sendiri sehingga boleh menyumbang kepada perlindungan lautan.

Menyedari bahawa lautan menyimpan satu per empat karbon dioksida dari atmosfera dan hingga 93.4% haba yang disebabkan oleh kesan rumah hijau, lautan yang lebih bersih dapat meredakan kesan perubahan iklim.

Pendidikan Kemampanan kepada Pelanggan

Memahami bahawa tanggungjawab ini lebih daripada sekadar menjadi peruncit kesihatan dan kecantikan, Watsons melancarkan tujuan sosialnya “Look Good. Do Good. Feel Great. ” pada bulan March dan komited untuk memberi inspirasi kepada perubahan tingkah laku pelanggan melalui pendidikan kemampanan yang berterusan (bit.ly/WatsonsSocialPurpose).

Selain menawarkan rangkaian produk secara mampan, Watsons juga melancarkan Good Academy pada setiap hari Isnin melalui saluran media sosialnya untuk meningkatkan kesedaran pelanggan tentang kemampanan dan memberi inspirasi kepada pelanggan untuk menjalani gaya hidup lestari.

Dengan menyampaikan kandungan terkini mengenai perubahan iklim dan kelestarian, Watsons dapat melibatkan pelanggan dan menolong mereka untuk Look Good. Do Good. Feel Great.

Lagi dalam kategori Oh! +

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas