Connect with us

Oh! Media

PROVITAL Immuna Plus Diperkaya Dengan Yis Beta-Glukan, Bantu Tingkat Imunisasi Golongan Dewasa

Provital Immuna Plus

Oh! +

PROVITAL Immuna Plus Diperkaya Dengan Yis Beta-Glukan, Bantu Tingkat Imunisasi Golongan Dewasa

Kalau korang sedar, sejak pandemik melanda negara tahun lalu. Muncul macam-macam petua di media sosial tentang makanan dan minuman yang dapat membantu meningkatkan imun tubuh.

ADVERTISEMENT

Walaupun tidak semua petua bersandarkan pada kajian dan ada diantaranya tidak berasas. 

Namun, ni merupakan satu petunjuk positif bahawa masyarakat mula mengambil tahu tentang penjagaan kesihatan daripada sumber pemakanan.

Malah dalam satu kaji selidik* yang dilakukan Mead Johnson mendapati 67.5 peratus responden mengubah pemakanan mereka untuk meningkatkan imuniti tubuh.

Nutrisi tambahan bantu tingkat imunisasi

Dapatan yang sama turut mendapati, sebahagian daripada 78.7 peratus responden berumur 40 tahun dan ke atas berpendapat tahap imuniti mereka semakin lemah apabila usia semakin meningkat.

Jadi penting bagi golongan ini mendapatkan makanan nutrisi tambahan bagi melindungi tubuh. 

Tepat pada waktunya, Mead Johnson Nutrition memperkenalkan PROVITAL Immuna Plus, susu berkhasiat untuk golongan dewasa pertama keluaran mereka.

Kalau korang nak tau, susu ni mempunyai kelebihan unik dengan Tiga Perlindungan Imuniti daripada yis beta-glukan (membantu menyokong imun berkaitan selesema), selenium (antioksidan yang boleh didapati dalam semua sel imun) dan vitamin C (meningkatkan penyerapan zat besi dari makanan).

Pengambilan susu ni pun mudah je, hanya perlu ambil 2 gelas sehari untuk mencapai tahap keberkesanannya.

Korang yang berumur 40 tahun keatas atau yang nak perlindungan extra untuk diri, digalakkan minum PROVITAL Immuna Plus.

Selain tiga perlindungan imuniti, ia juga kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin D iaitu nutrien penting untuk mengsinergikan pergerakan.

Dapatkan PROVITAL Immuna Plus di Watsons

Baru-baru ini, PROVITAL Immuna Plus melancarkan kempen ‘Aktifkan Imuniti Anda, Aktifkan Kehidupan Anda’.

Menurut Gonzalo Balcazar, Pengurus Besar Mead Johnson Nutrition Malaysia, Singapura & Vietnam, ini merupakan langkah untuk meningkatkan tentang tahap kesedaran dan mendidik tentang pentingnya nutrisi dalam amalan menjaga kesihatan.

Terutamanya untuk meningkatkan fungsi sistem imun apabila usia semakin lanjut.

Memahami kepentingan penjagaan kesihatan lebih-lebih lagi dalam norma baharu, PROVITAL Immuna Plus turut bekerjasama dengan Watsons menerusi program Health 45+.

Kalau korang nak tau program ni merupakan added value kepada mereka yang berusia 45 tahun keatas dan merupakan ahli Watsons untuk membeli produk kesihatan.

Kira kalau korang beli produk kesihatan yang terpilih korang boleh dapat  extra diskaun.

Jadi, sekaranglah masa terbaik kalau korang nak cuba PROVITAL Immuna Plus ni, siap boleh dapat extra diskaun lagi kalau ada member Watsons.

Aktifkan Imuniti Anda, Aktifkan Kehidupan Anda

Untuk maklumat lanjut tentang PROVITAL Immuna Plus, korang boleh layari www.provital.com.my atau Facebook Provital Malaysia

PROVITAL Immuna Plus boleh didapati di semua kedai Watsons Malaysia dan farmasi terpilih. Boleh minum tanpa was-was dan dijamin Halal.

Kalau korang nak ambil langkah proaktif untuk menjaga kesihatan dan mendapatkan maklumat lanjut tentang status imun korang, boleh semak markah imun di SINI.

*Tinjau selidik dilakukan terhadap kira-kira 3000 orang responden

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Menyampaikan artikel pemasaran dalam bentuk santai dan infomatif.

Lagi dalam kategori Oh! +

30 Hari Paling Trending

To Top