Connect with us

Oh! Media

Eucerin Spotless Brightening Booster Serum Terbukti Menghilangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Eucerin Spotless Brightening Serum

Oh! Lifestyle

Eucerin Spotless Brightening Booster Serum Terbukti Menghilangkan Bintik Hitam Dalam 2 Minggu

Bagi meraikan kejayan lebih daripada 100 tahun dalam inovasi penjagaan kulit, Eucerin memperkenalkan produk berteknologi tinggi, terbaharu Eucerin Spotless Brightening Booster Serum.

ADVERTISEMENT

Mengandungi Thiamidol yang dipatenkan dan Pro-Brightening System. Serum ini mampu menghilangkan bintik hitam sehingga 75% dalam masa hanya dua minggu dan mengekang bintik hitam daripada muncul kembali. 

Spotless Brightening Booster Serum mengandungi dua bahan aktif yang inovatif untuk pengalaman penjagaan kulit wajah yang terbaik.

Bahan dipaten eksklusif

Serum Eucerin Spotless Brightening

Thiamidol yang telah dipatenkan merupakan bahan eksklusif, ciptaan para saintis Eucerin selepas melakukan pelbagai ujian terhadap lebih daripada 50,000 bahan kandungan yang lain.

Keberkesanannya telah terbukti secara klinikal mampu menghilangkan bintik hitam sehingga 75 peratus tanpa perlu melakukan rawatan laser dan memberikan kulit mulus berseri seawal 2 minggu.

Ia merupakan bahan efektif yang lembut terhadap kulit wajah. Ia mampu menyerikan wajah sehingga 10 kali ganda.

Serta menghalang pengeluaran melanin dari sumbernya selain mengekang berlakunya hiperpigmentasi,

Eucerin turut memperluaskan usaha untuk mewujudkan keberkesanan dalam rangkaian produk dengan memasukkan bahan utama Thiamidol.

Testimoni sosial rasmi dilakukan menerusi kempen #1000SpotlessChallenge di Instagram, di mana lebih daripada 500 pengguna telah menyertai cabaran ini.

Para saintis di Eucerin juga menaik taraf serum ini dengan bahan tambahan Sistem Pro-Brightening, untuk memberikan keberkesanan yang lebih baik di mana ia mampu membaiki kulit secara mendalam.

Sistem Pro-Brightening ini berkesan untuk meningkatkan tahap perlindungan daripada kerosakan sel kulit dan mengekang kemunculan semula bintik hitam.

Penyelesaian tanpa laser

Keberkesanan  Eucerin Spotless Brightening sehingga 75% tanpa rawatan laser
Testimoni pengguna sebenar

Menurut Deborah Priya Henry yang merupakan pengguna Eucerin Spotless Brightening dan juga bekas Miss Malaysia kerja kemanusiaan dan aktiviti penggambaran telah memberikan kesan kepada kulitnya.

Saya melakukan penggambaran dan pengacaraan di semua lokasi dan ini telah memberi kesan terhadap kulit saya. Mula muncul bintik hitam pada wajah kerana pendedahan terhadap cahaya mentari yang berlebihan.

Walaupun perkara ini tidak mematahkan semangat saya, namun saya mahu mengurangkan kemunculannya tanpa perlu melakukan rawatan yang invasif. Kini, saya bersyukur kerana telah menemui penyelamat terhebat,, Eucerin Spotless Brightening Serum yang terbaharu.

Saya amat berpuas hati dengan perubahan yang dapat dilihat seawal dua minggu daripada penggunaannya.. Terima kasih Eucerin Spotless Brightening, kini saya sudah tidak perlu risaukan masalah bintik hitam dan kemunculan ia kembali, lebih-lebihi lagi apabila saya bekerja. Deborah Priya Henry

Penyelidikan & Pembangunan Eucerin

Sharon Yeoh, Pengarah Perniagaan Derma MY/SG, Eucerin Malaysia pula berkata berkata wanita sekarang sukar didefinisikan dengan kemampuan tertentu tetapi mereka tetap mahu kelihatan hebat semasa mengejar impian.

Setelah melakukan R&D yang meluas, kami cukup teruja untuk memperkenalkan formulasi hebat pada masa ini menerusi Spotless Brightening Serum.

Kami memahami akan kehendak wanita pada hari ini berkenaan solusi penjagaan kulit berasaskan dermatologi yang hebat tanpa memerlukan rawatan laser, di mana ia memakan masa dan melibatkan kos yang tinggi.

Eucerin mahu menggalakkan kesemua wanita untuk mengetepikan had dan hidup tanpa cela dan tanpa sempadan.-Sharon Yeoh

Rangkaian Eucerin Spotless Brightening

Rangkaian Eucerin Spotless Brightening

Spotless Brightening Cleansing Foam 150g             RM59.00

Spotless Brightening Day Fluid 50ml                       RM149.00

Spotless Brightening Night Fluid 50ml                    RM169.00

Spotless Brightening Booster Serum 30ml               RM209.00

Spotless Brightening Spot Corrector 5ml                 RM110.00

Spotless Brightening Body Lotion 250ml                  RM52.00

Eucerin mengambil kira permintaan penggunanya di mana botol Booster Serum kini dinaik taraf dan hadir dalam pembungkusan ruang mono bagi memudahkan penggunaan selain membaiki kadar kitaran semulanya.

Hadir dengan tekstur krim, serum ini mampu memberikan emulsi amat ringan namun bermanfaat kepada wajah dan sesuai untuk semua jenis kulit. 

Rangkaian produk Eucerin Spotless Brightening boleh dibeli menerusi platform e-dagang Eucerin di Shopee, Lazada, dan and Hermo.

Produk ini juga boleh dibeli di kedai farmasi Watsons, Guardian, Aeon Wellness dan Caring.

*Berdasarkan kajian klinikal terhadap 35 wanita, dalam tempoh 12 minggu dengan kekerapan penggunaan dua kali sehari

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Ke Atas