Connect with us

Oh! Media

Pengguna Lebuhraya LDP Kini Boleh Bayar Tol Guna Kad Kredit Dan Debit

Oh! Gear

Pengguna Lebuhraya LDP Kini Boleh Bayar Tol Guna Kad Kredit Dan Debit

Tahu tak yang korang dah boleh bayar tol menggunakan kad kredit dan debit di Lebuhraya MEX, KESAS, dan SPRINT yang kini dalam ujian percubaan. Baru lah senang kan?

ADVERTISEMENT

BACA : Plaza Tol Lebuhraya MEX Kini Dalam Ujian Percubaan Bayaran Guna Kad Debit

Terbaru! Menurut laporan Paultan, Lebuhraya LDP juga telah menyediakan lorong ujian percubaan bagi pembayaran tol menggunakan kad kredit dan debit.

Bayaran menggunakan kad kredit dan debit ini adalah sebagai alternatif untuk Touch N Go. Lagi senang, tak perlu nak top-up sebab dia terus tolak jer dari akaun bank.

Sebelum ini kerajaan telah mengumumkan dimana sebanyak 12 plaza tol akan menyokong sistem bayaran melalui kad debit menjelang September 2023 ini. 

Antara lebuhraya yang terlibat adalah Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH), Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE), Lebuhraya Sungai Besi (BESRAYA), Lebuhraya Baru Pantai (NPE), Jambatan Pulau Pinang (JPP), Lebuhraya Butterworth – Kulim (BKE) dan Lebuhraya Damansara – Puchong (LDP), Lebuhraya Skim Penyuraian Trafik Kuala Lumpur Barat (SPRINT), Lebuhraya Shah Alam (KESAS), Terowong SMART, Lebuhraya Kuala Lumpur – Putrajaya (MEX) dan Lebuhraya Duta – Ulu Klang (DUKE).

Kredit: Paultan

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


@ohmedia

Nampaknya Oh Media bukan biashe-biashe kita ada Dolla in the hauz gais!#dolla #damelo #ohartis

♬ original sound – Oh! Media – Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Gear

Ke Atas