Connect with us

Oh! Media

Catcha Digital Berhad Ambil Alih Sepenuhnya Syarikat iMedia Asia

Oh! Bisnes

Catcha Digital Berhad Ambil Alih Sepenuhnya Syarikat iMedia Asia

Catcha Digital Berhad hari ini mengumumkan bahawa mereka telah mengambil alih sepenuhnya syarikat iMedia Asia Sdn Bhd. Catcha Digital kini merupakan salah satu syarikat penyedia solusi bagi isu berkaitan media digital yang berkembang pesat di Malaysia dan merentasi pelbagai industri . 

ADVERTISEMENT

Walaupun dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, iMedia telah berjaya mencapai rekod keuntungan sebelum cukai sebanyak RM6.07 juta  pada penghujung 2022 dengan peningkatan yang lebih tinggi berbanding 2021. 

Catcha Digital Dan iMedia Yakin Mampu Berdiri Sebaris Nama Hebat Dalam Arena Media Digital

Saya telah bekerja dengan pasukan yang berada di belakang iMedia lebih 20 tahun. Saya amat yakin dengan keupayaan iMedia akan membantu Catcha Digital untuk berada di barisan hadapan arena media digital di Malaysia dan seterusnya di Asia Tenggara”, Patrick YKin Grove, Pengerusi Catcha Digital. 

“Kami sangat teruja untuk membina pengalaman yang lebih luas dalam ruang media digital dan akan terus menawarkan solusi bagi sebarang masalah berkaitan media digital yang komprehensif dan bersepadu kepada semua pelanggan. setiap kali mereka memulakan perjalanan transformasi digital mereka. Penutupan urusniaga ini membuka lembaran baharu dalam perjalanan iMedia dan kami sentiasa percaya sesuatu yang lebih baik pasti akan terjadi” kata Voon Tze Khay, Pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif iMedia.

Satu Langkah Permulaan Untuk Lebih Berkembang di Asia Tenggara

Kami melihat pengambilalihan iMedia ini sebagai satu permulaan bagi syarikat Catcha Digital. Oleh itu, kami akan sentiasa mempertingkatkan usaha dalam mengejar peluang pelaburan yang sangat akretif dan sejajar dengan matlamat serta strategik kami. Matlamat kami adalah untuk menarik syarikat digital dan perisian yang dikenali ramai untuk saling bekerjasama dan menyatukan industri kami untuk menjadi peneraju di Asia Tenggara”, kata Eric Tan, Ketua Pegawai Eksekutif Catcha Digital.

Sehingga kini, Catcha Digital telah berjaya mencapai 12.7 juta pengguna di Malaysia dalam masa sebulan dan memberikan perkhidmatan kepada lebih 100 jenama setiap tahun! Tahniah diucapkan kepada seluruh team Catcha Digital dan iMedia!

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Oh! Bisnes

Ke Atas